kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Hristiyan Avrupa" iddiasına ders gibi yanıt

Yeni Haber
Kuzey Kıbrıs'tan Türk bayrağı çalmasıyla ünlü Avrupa Parlamentosu Üyesi Marios Matsakis, verdiği bir soru önergesinde "Hristiyanlık mirası AB'nin temel unsuru, Üye Devletlerin bu mirası dini özgürlük politikaları yoluyla bastırmadan koruması gerekmiyor mu?" diye sordu. Önergeye ders gibi bir yanıt veren AB Komisyonu Başkanı Manuel Barroso, özetle, "Avrupa'nın mirası son derece zengin ve çeşitli, temel özgürlükleri korumanın Avrupa'nın kültürel mirasıyla nasıl çelişebileceğini anlamadık" yanıtını verdi.

HRİSTİYANLIK AB'NİN TEMEL TAŞI İDDİASI

Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs Rum Kesimi kökenli üyesi Marios Matsakis "Dini özgürlük politikası" konulu bir soru önergesi verdi. Matsakis önergesinde, "Komisyon Hristiyanlığın Avrupa'nın tarihi ve kültürel mirasının temel unsuru olduğunu göz önüne almıyor mu? Bu mirasın AB Üye Devletlerinde, dini özgürlük politikaları yoluyla, bu gerçeği bastırmadan, dikkatle muhafaza edilmesi gerekmez mi?" sorusunu yöneltti.

AB Komisyonu Başkanı Manuel Barroso ise önergeye verdiği yanıtta, Komisyon'un Avrupa'nın kültürel mirasını son derece "zengin ve çeşitli" saydığını bildirdi. AB'nin söz konusu çeşitli kültürel, dini ve hümanist mirastan esinler aldığını belirten Barroso, "Buna saygı gösterilmesi ve teşvik edilmesi Avrupa Komisyonu'nun program ve girişimlerinin önemli bir hedefidir" dedi. Barroso Matsakis'e sorunun diğer bölümüyle ilgili de, "Komisyon temel özgürlükleri korumanın Avrupa'nın kültürel mirasıyla nasıl çelişebileceğini anlayamamıştır" diyerek ders gibi yanıt verdi.

Rum Vekil Marios Matsakis KKTC'den Türk bayrağı alıp propaganda için Brüksel'e getirmiş, bayrak burada ABHaber Genel Yayın Müdürü Vakur Kaya tarafından Matsakis'ten geri alınmıştı.

(ANKA)