kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'nin yeni yönetimi belirlenecek

Yeni Haber
CHP Parti Meclisi, yeni yönetim kademesini belirlemek üzere yarın Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplanacak.

Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri için seçimlerin yapılacağı toplantı öncesinde, PM üyeleri, Anıtkabir'e çıkarak Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak.

Kurultayını 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve Deniz Baykal'ın gövde gösterisiyle sonuçlanan CHP'de şimdi gözler Merkez Yönetim Kurulu (MYK) seçimlerine odaklandı.

Kulislerde, yönetimde Baykal'ın kendi çekirdek kadrosunu koruyacağı ve ağırlık olarak milletvekillerinden oluşan MYK oluşturacağı konuşuluyor. Öte yandan, revizyonun da sınırlı kalabileceği de ifade edilirken, partinin tartışmalı isimlerinden Önder Sav'ın yerini koruması bekleniyor.

SEÇİMLER YAPILCAK

CHP PM, kurultay sonrası ilk toplantısını yarın yapacak. CHP İsmail Cem Parti Meclisi Salonu'nda gerçekleştirilecek toplantı öncesinde, PM üyeleri, Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın başkanlığında saat 10.00'da başlayacak olan toplantıda genel başkan dışında 20 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu gizli oyla seçilecek. PM ayrıca, seçilen MYK üyelerinin arasından da Genel Sekreter ve Genel Saymanı gizli oyla seçecek. Oylamalarda üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu da, aynı gün saat 12.00'de en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak, YDK Başkanını, Başkan Yardımcısını ve Sekreter Üyeyi belirleyecek.

(ANKA)