kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP lideri Deniz Baykal, teşekkür konuşmasında "Kurultay kapalı kapılar ardından değerlendirmelerde bulunanlara da bir ders niteliğindedir" dedi.

Yeniden Başkan

Deniz Baykal, tek aday olduğu CHP'nin 32'nci kurultayında 1105 delegeden 1021'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Haluk Koç, Umut Oran ve Ayhan Yalçınkaya ise aday bile olamadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yeniden Başkan
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin 32. büyük kurultayında 10. kez genel başkan seçildi. Baykal, 1021 oyla seçilirken, aday olduğunu açıklayan isimler, aday olabilmek için gerekli olan 253 imzayı bulamadıkları için genel başkanlık yarışına katılamadı. Genel Başkan Baykal'ın yaklaşık 2.5 saatlik konuşmasının ardından çalışma raporu üzerinde değerlendirmeler başladı. PM üyesi, İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan, Baykal'a "Bu parti 1992'de kurup 4.7 aldığınız parti değil. Bu parti Atatürk'ün kurduğu partidir" dedi. Örsan Öymen ise Baykal'ın genel başkanlığındaki her seçimin kaybedildiğine dikkati çekti ve "değişim şart" dedi. Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi'nin Bilgehan ve Öymen'e yönelik olarak "Siz soyadınız için değil, bunun dışında özellikleriniz olduğu için Parti Meclisi'ne seçildiniz" deyince ortam gerildi.

BAYKAL'IN TEK ADAY RAHATLIĞI
Kurultayın en çok merak edilen bölümü ise aday olacağını açıklayan isimlerin, delegelerden aday olabilmek için gerekli imzaları alıp alamayacaklarıydı. Baykal, 1016 delegenin imzasıyla kurultayın tek genel başkan adayı olurken, Haluk Koç, Umut Oran ve Ayhan Yalçınkaya aday olabilmek için yeterli sayıda imzayı bulamadı. Samsun milletvekili Haluk Koç'a 168, Parti Meclisi üyesi Ayhan Yalçınkaya'ya 1, TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Umut Oran'a ise 15 delege imza verdi. Böylece, 3 isim aday olabilmek için delege tam sayısının yüzde 20'sine denk gelen 253 imzaya ulaşamadı. Koç adaylığı için imza verenlere teşekkür ederek "Partimizi seviyoruz" dedi. Tek adaylık nedeniyle genel başkanlık seçimi çabuk bitti. Toplam bin 231 delegenin bin 105'i oy kullandı. Baykal, bin 21 oy alarak genel başkanlığa yeniden seçildi. 84 oy geçersiz sayıldı.

10'UNCU KEZ BAŞKAN
10. kez genel başkan seçildiği kurultayda delegelere teşekkür eden Baykal, "Bu kurultay, bütünleşmiş, kenetlenmiş, ne yapmak istediğini bilen bilinçli bir örgütün desteği ile ayakta durduğunu gösteriyor" dedi. Bugün CHP kurultayında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. Deniz Baykal'ın, son il başkanları toplantısında gelen talepler doğrultusunda parti yönetiminde önemli değişikliklere gideceği belirtildi. Baykal'ın özellikle Parti Meclisi'nin yüzde 50'sini yeni isimlerden oluşturması beklenirken, yeni liste üzerindeki çalışma gece geç saatlere kadar sürdü.