kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'nin 'altın sentez' formülü

İLİŞKİLİ HABERLER
CHP'nin 'altın sentez' formülü
CHP 32'nci Kongresi'nde konuşan Baykal Türkiye'de laiklik ve demokrasi krizi yaşandığını ileri sürdü. Baykal "Altın sentez formülü" olarak krizden çıkış yolunu "Camiler, ezanlar özgür ama devlet laik olacak. Dinimizi yaşayacağız, laikliği koruyacağız. İslam, laiklikle çok daha güzel" diye açıkladı. Baykal, 3 saate yakın açış konuşmasında şu mesajları verdi:

* Türkiye, İslamiyet'in en güzel yaşandığı ülke olmaya devam edecek. Camiler, ezanlar özgür olacak. Herkes çocuğuna dinini öğretecek, herkes namazını kılacak, ama devletimiz laik bir cumhuriyet olmaya devam edecek. Dinimizi yaşayacağız, laikliği koruyacağız. Laiklik İslam'la güzel, İslam laiklikle çok daha güzel.

* Laiklikten vazgeçildiğinde demokrasi mi olurmuş? Önce laikliği at diyenler, bilin ki arkasından demokrasinin gideceğini, arkasından barışın, beraberliğimizin, çimentomuzun kaybolacağını biliyorlar.

* Türkiye Cumhuriyeti bir ırk devleti, kafatası devleti, kan devleti değildir. Devletin görevi, insanlara kimlik tarif etmek değildir. Herkesi eşit saymalıdır. Herkes televizyonunu kurabilmeli, ana dilini çocuklarına öğretebilmelidir. Kürt vatandaşlarımızı başımızın üstünde taşıyacağız, kardeşimiz bileceğiz. Ancak, terörü de lanetleyeceğiz. Ne Alevisi, ne Kürdü bu ülkede azınlık değildir, milletin özüdür. Bunu başarmak için mucize aramayın.