kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Türkiye şartlarında politika ve futbol!.

(Kemal Dinçer'in bu yazısı 5 Ocak 2006'da Sabah gazetesinde yayınlandı.)

Gündemin ana maddesi federasyon seçimleri. Herkes konuşuyor ama aslında konuşulanlar boş. Kararı verecek olan hükümet. Eskiden olduğu gibi hükümet atayacak, tek fark delegeler toplanıp seçtik zannedecekler. Bakmayın Kulüpler Birliği toplantısında fikir beyan eden başkanlara, onların çoğu kendilerine gelecek talimata göre oylarını kullanacaklar. Anadolu kulüplerinin birçoğu belediye desteği olmadan yaşayamazlar. O belediyeler de çoğunlukla AKP'li olduğundan hükümetin vereceği sinyale göre oylarını kullanmaları kaçınılmaz. Zaten biliniyordu ama Atay Aktuğ net olarak başkanlıktan; AKP'lilerin müdahalesiyle devrildiğini açıkladı . Başka bir ülkede duyulsa ortalık toz duman olacak bu beyana bizde neredeyse "Niye susup yerinde oturmuyorsun?" denilecek. Celal Doğan gibi çok güçlü bir başkan bile belediye desteği olmadan işi yürütemeyip pes etmiş durumda. Bu gerçek Türkiye'nin gerçeğidir.
Levent Bıçakcı önce direndi ama sonunda pes etti. Eğitimi, sosyal yapısı, insan ilişkileri, futbolu bilgisi ve yıllarca UEFA'da yaptığı görev ile başkanlık için her türlü donanıma sahip Bıçakcı'yı başarısızlığa sürükleyen neden kendisine dikte edilen ve güvendiği başta Hasan Doğan olmak üzere yanındaki bazı kişilerdir. (Adaylığını koyan) Ayhan Bermek'in Bıçakcı'yı başarısızlığa sürükleyen aynı kişilerden yönetimini oluşturduğunu görüyor ve üzülüyorum . Hele Hasan Doğan'ın yönetim içerisinde kendi yönetimini oluşturduğunu da görüyor, daha çok üzülüyorum. Bu oluşum her şeyin başında gönül adamı olan Bermek'i çok çabuk hayal kırıklığına uğratır.
Çok sevdiğim, saydığım A. Bermek kaybetmeyi göze alıp, inandığı doğruları yapabileceği tertemiz bir yönetimle yola çıkmalı. Kendisine yakışan da budur
Hükümetiyle, kulüpleriyle, hakemiyle, futbolcusuyla, medyasıyla Türkiye, futbolda yeniden yapılanma istiyorsa Şenes Erzik etrafında kenetlenmelidir.
Yok istenen yeniden yapılanma değil de, yeniden kapılanma ve futbolun politika balçığına saplanması ise Hasan Doğan'ın ekibi ideal bir seçimdir.