kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

K.Irak'a hava operasyonu

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye sızmaya çalışan teröristlerin dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçaklarla ateş altına alınarak etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda şunlara yer verildi:''Irak'ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde, eylem yapmak maksadıyla Türkiye'ye sızmaya çalışan silahlı bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu tespit edilmiş ve 23 Nisan 2008 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar tarafından ateş altına alınarak etkisiz hale getirilmiştir.''

SINIR BİRLİKLERİNE TANK VE MÜHİMMAT SEVKİYATI DÜN GECE DE DEVAM ETTİ


Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sürdürülüyor.Terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Şırnak'ın Bestler Dereler mevkisi, Küpeli Dağı bölgesi ile Türkiye-Irak sınır kesiminde operasyonlar yoğunlaştırıldı.

Operasyonlara helikopterler de havadan destek sağlıyor. Uludere-Şırnak yol güzergahında Mehmetçik tarafından mayın arama tarama faaliyetleri de yapılıyor.

Öte yandan, sınır kesimindeki askeri birliklere malzeme sevkıyatı da devam ediyor. Dün gece Şırnak şehir merkezinden geçen çok sayıda tank ve askeri mühimmat taşıyan araç, güvenlik önlemleri altında Uludere ilçesine kaydırıldı.

AA
Haberin fotoğrafları