kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Veli Küçük, Alparslan Arslan’la görüntülendiği bu fotoğraf için "fotomontaj" ifadesini kullanmıştı. Polisin raporlarına göre ise fotoğraf gerçek.

O fotoğrafı çeken gazeteciye tehdit

Sadık GÜLEÇ - HABER MERKEZİ
Ergenekon sanığı emekli tuğgeneral Veli Küçük ile Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ı İsveç'te aynı karede görüntüleyen gazeteci Mizgin Bingöl ölüm tehditleri aldığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
O fotoğrafı çeken gazeteciye tehdit
Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli tuğgeneral Velik Küçük'ü Danıştay baskınını gerçekleştiren Alparslan Arslan'la birlikte görüntüleyen Azadiya Welat gazetesinin kadın muhabiri, fotoğrafın çekiliş öyküsünü SABAH'a anlattı. Stockholm'de çekilen fotoğrafın ilk kez haftalık Azadiya Welat gazetesinin 31 Temmuz 2005 tarihli nüshasındaki bir haberde kullanıldığını belirten Mizgin Bingöl, fotoğrafın Danıştay saldırısı sonrası gündeme gelmesiyle birlikte ölüm tehditleri aldığını söyledi. İşte Bingöl'ün ağzından o fotoğrafın öyküsü:

TERMİNALDE TANIŞMA
"Otobüs terminalinde biri yanıma oturdu ve selamlaştık. Nereli olduğumu sordu, Kürt olduğumu söyledim. Türkiye'den bahsettiğimde ağzından sular aktı. Azeri olduğunu söyleyip Azerilere yardım ettiği için Türkleri çok sevdiğini söyledi. Azerilere yardım eden ve tanıdığın kimse var mı diye sordum. 'Evet ama isim vermem' dedi." Kendisini "Azerbaycan İçişleri Bakanı'nın yeğeni Turan" olarak tanıtan bu kişinin bir 'Paşa'dan söz etmeye başladığını belirten Bingöl şöyle devam etti:

RANDEVU İSTEDİM
"Çok tanınan biri olduğunu söyledi. Cüzdanından Veli Küçük'ün kartvizitini çıkardı. Kartın üzerinde telefon, email ve Veli Küçük'ün çalıştığı güvenlik şirketinin adresi vardı. Veli Küçük'ü çok sevdiği görünüyordu." Turan A. (Soyadını saklı tutuyor) isimli bu kişiden röportaj için randevu istediğini kaydeden Bingöl birkaç gün sonra yeniden buluştuklarını ifade etti. Yanında fotoğraf makinesi ve teyp ile Turan A'nın yanına gittiğini belirten Bingöl şunları anlattı: "Birkaç arkadaşı da yanındaydı. 'Bu hanım Türkiyelidir. Azerilerin Stockholm Kongresi ile ilgili bilgi almak ve röportaj yapmak istiyor' dedi. Teybimi açtım ama Turan A. fazla rahat değildi. Bana Azerilerin propagandasını yapıyordu. Arkadaşları etrafından gidip geliyorlar, Turan'ın konuşmalarını takip ediyorlardı. Amacının tüm dünyanın Azerilerin sorunlarından haberdar olması olduğunu ve Veli Küçük'ün yardımları için minnettar olduğunu söylüyordu."
Haberin fotoğrafları