kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MGK toplantısı sona erdi

ANKA
Yeni Haber
Milli Güvenlik Kurulu toplantısından, "Tüm Iraklı grup ve oluşumlarla istişarelerinin sürdürülmesi" kararı çıktı.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yaklaşık 5 saat 15 dakika süren toplantının ardından bir bildiri yayınlandı.

Bildiride, Irak'ın kuzeyinde üstlenmiş terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan başarılı sınır ötesi operasyonların sonuçlarının değerlendirildiği belirtildi.

Bildiride, "Irak kuzeyinin terör örgütünce kullanılmasının önlenmesinin sadece ülkemizin değil aynı zamanda Irak'ın ve bölgenin güvenlik, istikrar ve huzuruna katkıda bulunacağı vurgulanmıştır" denildi.

Türkiye'nin huzur ve güvenliğini zedelemeye yönelik girişimlere karşı alınan tedbirlerin kararlılıkla sürdürüleceğinin teyit edildiği kaydedilen bildiride, şu görüşlere yer verildi:

"TÜM IRAKLI GRUP VE OLUŞUMLARLA İSTİŞARELER SÜRDÜRÜLECEK"

"Irak genelinde meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiş Irak'ta milli mutabakatın temelini oluşturan yasama alanındaki faaliyetler ile Irak'ın bölgede yerini yeniden alabilmesine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş; bu bağlamda ülkemizin tüm Iraklı grup ve oluşumlarla istişarelerini sürdürülmesinin yararlı olacağı mütalaa edilmiştir. Ayrıca, Irak ile başta ekonomi ve enerji olmak üzere çeşitli alanlardaki ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesi üzerinde durulmuştur.

"KIBRIS'TA ADİL VE KALICI ÇÖZÜM DESTEKLENECEK"

Kıbrıs'ta 21 Mart 2008 tarihinde başlayan yeni süreç ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Bu çerçevede Türkiye'nin Kıbrıs'ta adil ve kalıcı çözüme ulaşılması çabalarını içtenlikle desteklediği, çözümün adadaki gerçekler temelinde iki ayrı halkın ve iki demokrasinin varlığına dayanacağı, iki kesimliliğin, iki tarafın siyasi eşitliğinin, iki kurucu devletin eşit statüsünün ve yeni ortaklık devleti parametrelerinin korunmasının esas olduğun, garanti ve ittifak anlaşmalarının yürürlükte kalacağı vurgulanmıştır.

ERMENİ İDDİALARI

Ermeni çevrelerinin 1915 olaylarına ilişkin asılsız iddiaları çerçevesinde yürüttükleri faaliyetler de ele alınmıştır. Bu tür iddiaların Türkiye'nin kararlı tutumu ışığında hiçbir sonuç vermeyeceği teyiden belirtilmiştir."