kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Umut Zen; giyimi, küpesi ve piercingiyle albümünün içeriğinden farklı imaj çiziyor.

Sevgilimi Müslüman olması için zorlamam söz konusu bile değil

* Evli misiniz? Hayır, bekarım. Yunan bir kız arkadaşım var, ismi Evgenia. Kendisi Yunanistan'da. İki yıldır birlikteyiz. Ben Yunanistan'a gidiyorum sık sık, bazen de o buraya geliyor.

* Bir gün evlenmeye karar verirseniz sevgilinizin Hıristiyan olması problem yaratır mı? Onu Müslüman olması için zorlamam söz konusu olamaz. Ama o devamlı Türkiye'ye gelip gidiyor, zaten üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı okumuş. Evlilik konumuna gelirsek ve o bir tercihte bulunamazsa, demek ki dinimizi anlatma konusunda çok başarılı olamamışım diye ben kendimi sorgularım. Ben ona İslam'ı anlatıyorum, o da bana kendi dinini... Hatta Yunanca Kuran-ı Kerim alıp okumaya başladı.

* Peki Evgenia 'kesinlikle dinimi değiştirmeyeceğim' derse evlenmekten vazgeçer misiniz? Ben işin kimliğinde değil, eylemlerinde olmaya çalışıyorum. Birilerinin Hıristiyanlığını sorgulayacağıma, oturup kendi Müslümanlığımı sorgularım önce. Benim ağabeyimin eşi de Japon.

* O Müslüman oldu mu peki? Hayır. Kendisi Budist. New York'ta yaşıyorlar. Elbette dinimizi olabildiğince ona anlattık. Yengem, kendi diniyle İslam arasında çok fark olmadığını söyledi ve dinini değiştirmedi.