kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hitlerli reklam Meksika'yı karıştırdı

Yeni Haber
Meksika Federal Seçim Enstitüsü, Kongre'de huzursuzluk oluşturmakla suçlanan solcu bir liderin, Hitler ve Pinochet gibi diktatörlerle karşılaştırıldığı televizyon reklamının kaldırılmasını istedi.

Kongre'deki muhalif milletvekillerinin raylı sistemler ve yakıt reformu ile ilgili yasayı bloke etmesine sinirlenen Meksikalı bir iş adamı, protesto lideri Andres Manuel Lopez Obrador'u Hitler, Pinochet, Mussolini, Victoriano Huerta gibi diktatörlerle karşılaştıran televizyon reklamı hazırladı.
30 saniyelik reklamda, eski aşırı milliyetçi liderlerle ilgil geri dönüşler yapıldıktan sonra Andres Manuel Lopez Obrador'un "Demokrasimiz tehlikede, barışımız tehlikede, Meksika bunu haketmiyor" şeklindeki açıklamasına yer verildi.

Bir süredir bütün televizyonlarda yayınlanan tartışmalı reklam üzerine harekete geçen Seçim Enstitüsü, imzasız bir açıklama yaparak reklamın televizyonlardan kaldırılmasını istedi. Enstitü, eski diktatörlerin görüntülerinden rahatsız olanların şikayetlerinin dikkate alındığını duyurdu.

Tartışmalı reklam, yayına konulmasının ardından video paylaşım sitesi You Tube'da da en çok izlenenler arasına girdi.