kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim
Şaşırdım kaldım. Ben pirincin, bizim yemek kültürümüzde, neredeyse "olmazsa olmaz" derecesinde önemli besin maddesi olduğunu hiç düşünmemiştim. Kopartılan kıyamete bakılırsa öyleymiş. Buğday olsa anlarım. Çünkü, 13 milyondan fazla insanımız, maalesef hâlâ, karnını ekmekle doyurmak zorunda.. Ellerine geçen ayda 850 YTL'den de az! Ben, "Ekmek yerine pilav yerim" diyenine rastlamadım.
Bu arada Tarım Bakanımız da esip gürlüyor kardeşim.
"Pirinç yüklü gemiler limanlara girmek için bekliyor. Spekülatörler haksız kazanç elde etmek, 1'e 4 kazanmak için ellerindeki stokları piyasaya sürmüyorlar. Bunlara fırsat vermeyin. Pirinç yerine bulgur yiyin!"
Sayın Bakan haklı. 1 liraya aldığın malı 4 liraya satmaya çalışmak en hafifinden ayıp. Peki, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın mutfaklarında bulunan, mesela, pilav pişirmek için kullandıkları 12'lik LPG tüplerinin kaç liraya çıktığından ve bundan alınan vergiden Sayın Bakanımızın haberi var mı? Bilemiyorum gazetelerde yazılacak mı?
12'lik tüpün son fiyatı 44 buçuk YTL oldu Abuzittincim. Eski parayla 44 buçuk milyon! Ve bunun yüzde 50'si yani yarısı devlete verilen vergi! Bi de EPDK diye vergi birimi eklemişler. Amaç, fakir fukaranın kesesinden Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nu desteklemek!
Bu durumda Devletin yaptığıyla, pirinç spekülatörlerinin yaptığı arasında ne fark var gözünü sevim? Biliyorsun, benzine de mazota da Dünyanın en yüklü vergisini veriyoruz. Hadi onu sineye çekelim. Bilader hiç değilse, düşük gelirlilerin kullandığı tüplerden insaflı vergi al. Rafineri çıkışı 12 lira olan bir malı 44 buçuk YTL'ye kakalama! Kakalama ki kötü niyetli istifçilere söz söyleyecek yüzün olsun! Başımızdaki siyasetçilerin (yalnız bunlar değil gelip geçenler de dahil) vatandaşını böylesine kazıklayıp sonra gözlerinin içine baka baka "vatan millet" nutukları çekmesine amiyane tabiriyle "kıl oluyorum." Aklıma gelmişken ekliyeyim, bu vergilerle, muhterem milletvekillerimizin cep telefonlarıyla beleş konuşma paraları da ödeniyor. Gerçi öteki ödediklerimizin yanında devede pire kalır ama bi zihniyeti göstermek açısından önemli. Buradan 301'e gelirsek Abuzittincim.. Bi kıyamet de 301'den kopuyor. Oysa anladığım, kanunun ruhunda pek değişen yok. "Türk milletini", "Türkiye Cumhuriyeti'ni" aşağılayanlara hapis yolu gene açık. Ama başta CHP, muhalefetin işi ortalığı iyice karıştırmak.
Bence esas hata 302'nin kalkmasında oldu. Çünkü 302 gerçekten memleketin yararınaydı. Petrolün tavan yaptığı şu günlerde pek çok insan bu gerceği daha iyi kavramıştır. Az yakıt yakıyorlardı, tamirleri çok kolaydı ve bol yedek parçaları vardı. 302 Mercedes otobüslerden bahsediyorum.. Sonra 304'ler geldi. Turbo motorlarıyla 302'lerden de iyiydi. 301'e dönecek olursak...
Amaannn bu konu beni çok sıktı. Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Kardeşin Güneş.