kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siyasetin "Komando Ayvaz"ı yaşama veda etti

Yeni Haber
Siyasette "Komando Ayvaz" olarak anılan DYP eski milletvekili ve Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.

Gökdemir'in, ATO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Türk Ocakları'nın genel kuruluna katıldığı ve genel kuruldan ayrıldıktan bir süre sonra kalp krizi geçirdiği kaydedildi. MESA hastanesine kaldırılan Gökdemir'in kurtarılamayarak vefat ettiği bildirildi.

Eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir, 1942 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamlayan Gökdemir, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğü görevini yerine getirdi. Özel Yükseliş Koleji Genel Koordinatörlüğü yapan Gökdemir 19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri, 21. Dönem de Erzurum milletvekili oldu. Mesut Yılmaz'ın Başbakanlığında kurulan 53. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev alan Gökdemir, evli ve 3 çocuk babasıydı. Ayvaz Gökdemir, siyasette "Komando Ayvaz" olarak anılıyordu.

(ANKA)