kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İbrahim Yıldırım

6 yaşındaki çocuk yandı eksik tedavi öldürdü

Sinan AYDIN SABAH
Kaynar suda yanan çocuk, hastanede pansuman yapılıp evine gönderildi, 2 saat sonra öldü..
Erzurum'un Hınıs ilçesi Söğütlü köyündeki olayda 6 yaşındaki Şahin Yılmaz, oyun oynarken dengesini kaybederek kaynar su dolu kazana düştü. Vücudunun büyük kısmı yanan küçük çocuk Hınıs Devlet Hastanesi'nde pansuman yapıldıktan sonra köyüne gönderildi. Ancak, köye götürüldükten 2 saat sonra çocuk yaşamını yitirdi.

MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ
Ölüm olayının ihmalden kaynaklandığını iddia eden aile, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Yılmaz'ın cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı da olayı araştırmak üzere Hınıs'a müfettiş gönderdi.

OTOPSİ YAPILACAK
Hınıs Kaymakamı Aydın Erdoğan, "Soruşturma sürüyor. Bizim tahminimiz hastanenin ihmali olduğu yönünde. Çünkü, çocuk bir süre müşahede altında tutulabilirdi. Olay bir iki güne kadar netlik kazanır. Biz gerekli bilgileri Valiliğe ve Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdik" dedi. Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen Erzurum İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, doktorların normal olay olarak rapor verdiğini belirterek, kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda belirleneceğini söyledi.