kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MÜSİAD Başkanı Bolat: Kapatma kararı hukuki değil, siyasi

Yeni Haber
MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, AKP'nin kapatılma davasının Türkiye'yi yeniden siyasi ve ekonomik belirsizlik sürecine soktuğunu savunarak, açılan davanın "hukuki değil, siyasi" olduğunu öne sürdü.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 17. Olağan Genel Kurulu, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla başladı. Genel Kurula Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Bİnali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ve üye katıldı.

Geleneksel olarak Kuran-ı Kerim'in ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan MÜSİAD Genel Kurulu'nda, "İnsanlık Davası" başlıklı bir sinevizyon gösterildi. Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi tartışmalara ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı sinevizyon gösterisinde, türban konusuna da değinildi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat, seçimli genel kurul açılışında bir veda konuşması yaptı. Bolat, başkanlığı döneminde gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Türkiye ekonomisine de değinen Bolat, genel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ve referandum ardından, 2008 ve devamında "siyasi istikrar yeniden sağlandı, şimdi gündem reformlara, mikro ekonomik tedbirlere ve Ab üyelik müzakerelere sürecini hızlandırmaya çevrilecek" diye umutla beklerken, siyasi tartışmaların başladığını söyledi. AKP'ye kapatılma davası açılmasını ve bu davaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de eklemesini Türkiye'yi yeniden siyasi ve ekonomik belirsizlik sürecine soktuğunu söyleyen Bolat, açılan davanın "hukuki değil, siyasi" olduğunu savundu.

Kapatma davası ve sonrasında yaşanan sürece yönelik eleştirilerini sürdüren Ömer Bolat, mevcut siyasi belirsizlik ortamından çıkabilmek için, Siyasi Partiler yasası ve Anayasanın 69. maddesinde acilen gerekli değişikliklerin yapılarak, şiddeti ve terörü teşvik etmeyen hiçbir partinin kapatılmaması gerektiğini ifade etti. Bolat, rekabet ortamının seçimler ve TBMM olduğunu, başarılı olmayan, halkın beklenti ve isteklerini karşılayamayan siyasi partilere milletin kırmızı kartı gösterdiğini dile getirdi. Bolat konuşmasını, ekonomiye ilişkin beklenti ve önerileriyle tamamladı. MÜSİAD Genel Kurulu konuşmalarla devam ediyor.

(ANKA)