kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Bush, İngiltere Başbakanı Brown ile görüştü
00:02
ABD Başkanı George W. Bush, İran'ın nükleer zenginleştirme alanındaki bilgisini enerji üretiminden silah yapımına dönüştüremeyeceği açıklamasına karşı çıktığını söyledi.

Bush, İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ı Beyaz Saray'da kabul ederek görüştü. Bush, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer faaliyetlerinin yalnızca sivil enerji programı amaçlı olduğu açıklamalarını reddetti ve Tahran yönetiminin güvenilmez olduğunu savundu.

ABD Başkanı, İran'ın iddiaları doğru olsa bile bu bilgiyi askeri programa aktarmayacaklarını varsayımını naif bulduğunu ifade etti.

Brown da İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerini askıya almasına ilişkin uluslararası toplumun taleplerine uymaması durumunda yeni yaptırımlar uygulanması çağrısı için özür dilemeyeceğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Brown, ayrıca ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine atıfta bulunarak, ABD ile İngiltere arasındaki ilişkilerin, yeni Başkanla da güçlü bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Bush ve Brown'ın Beyaz Saray'daki buluşması, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'den sonra iki ülke ilişkilerinin yara aldığı görüşünü yalanlamış oldu.

Brown, Bush'dan önce de Demokrat Parti'nin başkan adayları Hillary Clinton ve Barack Obama ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain ile bir araya geldi.