kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VALİ AİLEYİ ÇAĞIRIP ÖZÜR DİLEDİ Olayın ardından Adana Valiliği de devreye girdi. Vali İlhan Atış, küçük çocuğun anne ve babasından makamında özür diledi. Atış, "Vicdanımız sızladı, gözyaşınızı akıttığımız için üzgünüm" dedi.

Başbakan çığlığı duydu o tıp merkezi kapatıldı

Erol ŞENNUR - Miray ŞENSERT Cevdet ÖZDEMİR / SABAH
Ağır şekilde yanan 8 yaşındaki İbrahim ve kuzenine sevk parasını ödeyemediği için bakmayan tıp merkezi beş gün mühürlendi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başbakan çığlığı duydu o tıp merkezi kapatıldı
Adana'da tüpgaz bayisinde çıkan yangında vücutlarının çeşitli yerleri yanan ve 230 YTL'lik sevk ücretini ödeyemedikleri için Özel Hacettepe Cerrahi Tıp Merkezi'nde acılar içinde bekletilen 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım ve kuzeninin attığı çığlıkların yankısı vicdanları kanattı. Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Akdağ'ı arayarak gerekenin yapılmasını istedi. Olayın meydana geldiği Özel Hacettepe Cerrahi Tıp Merkezi, hastaların naklinden sonra 5 gün süreyle mühürlendi. İbrahim Yıldırım'ın (8) tedavisi Başkent Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yapılırken, kuzeni Ahmet Gökoğlu (19) ise Adana Numune Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi ediliyor. Tıp merkezinin iki kez uyarı cezası aldığı da ortaya çıktı.

AKDAĞ: BAŞBAKAN ARADI
Avrupa Birliği Sağlık Bakanları Gayri Resmi Konferansı'na katılmak üzere dün Slovenya'ya giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Adana'da önceki gün yaşanan sağlık skandalıyla ilgili olarak, söz konusu tıp merkezine kapatma cezası uygulandığını söyledi. Olayın duyulmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ve bilgi verdiğini ifade eden Akdağ, "Başbakanımıza gereken bilgileri verdim. Adana İl Sağlık Müdürlüğümüz hemen harekete geçti, söz konusu tıp merkezine kapatma cezası uygulandı" diye konuştu. Akdağ, "Vatandaşımız böyle durumlarla karşılaştığında derhal 112 acil hattını ya da 184 numaralı iletişim hattımızı arasın. 24 saat bu numaralar aranabilir. Vatandaşımız da bilmelidir ki; kendisinin, çoluk çocuğunun, ailesinin sağlığı konusunda böyle davranışlara kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.
Haberin fotoğrafları