kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ah benim TRT'em!..

TRT'DE Papucu Yarım adlı çocuk programını hazırlayanlarından bir mektup aldım. Nasıl içten.. Nasıl inandırıcı..
Bir çocuk programında, kendisi de, yazarı da hayli netameli, yurtiçinde ve dışında davalı bir karanlık adamın kitabının nasıl olup da göründüğünü sormuştum, TRT'nin yeni yönetimine..
Yanıt önce programı yapanlardan geldi..
Programdaki deney için ağır bir kitap lazımmış. Bu kitap 7 kilo.. Bir görevliye "TRT kitaplığına git, en ağır kitabı bul getir" demişler. O da bu 7 kilo kitabı almış . Kimse de ne olduğuna bakmamış.
"Uyarınıza teşekkürler" diye biten mektubun dili öylesine samimi ki, inanmamak mümkün değil..
O kitabın TRT kitaplığında ne işi olduğunu sorgulamak da onların işi değil zaten..
Olayı kapatacakken, TRT'nin yeni Genel Müdürü İbrahim Şahin'den bir email gelmez mi?..
"Papucu Yarım adlı programda iddia edildiği gibi herhangi bir kitap görüntüsüne rastlanmamıştır. Sözünü ettiğiniz kitapla ilgili hiçbir söz, görüntü veya dekor malzemesi bugüne kadarki programlarımızda kesinlikle kullanılmamıştır. Sizin bir yanlış yönlendirme sonucu bu haberi köşenize taşıdığınızı düşünüyor, bu yanlış anlaşılmanın yine köşenizde kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz."
Nokta.. Bitti.. Bir veda sözcüğü, saygı, sevgi ifadesi, en küçük nezaket belirtisi dahi yok.. "İstiyoruz nokta.." Altında imza..
Rica falan etmiyor ha.. İstiyor..
İs-ti-yor!..
Emriniz olur Padişah Hazretleri.. Pardon Sayın Genel Müdürüm.. Biz gazeteciler hele de ben zaten hep ona buna alet olur, onun bunun lafıyla yazarız.
Oysa sizin gibi sorumlu bürokratlar sayesinde uyarılırız da Gerçek Güneşi doğar..
Allah sizden razı olsun!..
Pardon son bir açıklama daha isteyebilir miyiz, zatı şahanelerinden?..
İbo'ya, hani artık özel TV'lerde iş bulamaz hale gelen reyting fakirine her hafta bir saat boy göstermesi için 150 bin yeni, 150 milyar eski lira ödediğiniz doğru mu?..
Hani siz tasarruf için gelmiş ve yığınla personeli tasfiye için kolları sıvamıştınız ya, halkın vergilerini sokağa atmamak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını ona buna yedirmemek için..