kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Orman alanları turizme açılıyor

ANKARA
Tasarıyla turizme açılacak yüzde 1 oranındaki orman alanında, yapılaşma yüzde 30 olacak..
Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'ndan geçti. Orman sayılan yerler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilecek, golf turizmine yönelik tesis kurulmasına uygun yerlerin tahsisi yasa çıktıktan sonra bir ay içinde yapılacak. Ormanlarda turizme tahsis edilen yerlerin oranı ise yüzde 1'i geçmeyecek.

YABANCILARA TAHSİS
Tasarıya göre turizme açılacak alan, ildeki ormanların yüzde 1'ini, yapılaşmaya oranı ise yüzde 30'u aşamayacak. Tahsis edilen orman alanının 3 katı kadar alanın ağaçlandırma bedeli ve bu alanın 3 yıllık bakım bedeli, yatırımcı tarafından Orman Genel Müdürlüğü hesabına yatırılacak. Getirilen bazı değişiklikler şöyle:

* Bakanlık, kendi tasarrufuna geçen taşınmazları, Türk ve yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilere tahsis edebilecek.

* Belgeli işletmelerin uygulayacakları fiyat tarifelerinin hazırlık ve onayına ilişkin ilkeler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca belirlenecek. İşletmeler en geç temmuz sonuna kadar bir sonraki yılda uygulanacak tarifeleri bakanlığa gönderecekler.

* Bir yıl içinde 3. kez idari para cezasını gerektiren bir fiilden dolayı turizm yatırımı veya turizm işletmesi belgesi iptal edilmesi kaldırılacak.

* Daha önce Çevre ve Orman Bakanlığı'nca verilen ön izinleri artık Kültür ve Turizm Bakanlığı verecek.