kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Atabey dosyası Ergenekon'da

Göksel ÇAĞLAV - Veli SARIBOĞA / SABAH
"Ergenekon örgütü" soruşturmasında, Başbakan'a suikast iddiasıyla gündeme gelen "Atabeyler Grubu"na ilişkin dosya da incelenecek..
Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Başsavcılığı Türkiye'deki önemli davaların soruşturmayla bağlantısı olup olmadığını incelemeye aldı. Başsavcılık, Danıştay saldırısı ve Vatanseverler davalarının ardından dün de Atabeyler davasının Ergenekon soruşturmasıyla bağlantısı olup olmadığının araştırılması için dava dosyasını istedi. "Atabeyler Grubu"na yönelik açılan ve 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, sanıklardan Murat Eren, Yasin Yaman ve İsmail Binici ile avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin bulunduğunu belirterek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Ergenekon soruşturması" kapsamında "Atabeyler Grubu" davasının dosyasını istediğini belirtti. Savcı Taştan ayrıca Ergenekon soruşturması dosyasının, "Atabeyler" ile irtibatlı olduğu değerlendirilen belgelerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenmesini talep etti. Sanıklar ise buna karşı çıktı. Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Şatır, savcının talebini yerinde buldu vu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verdiğini açıkladı.

'ABİ NASİHATI'NA SORUŞTURMA
Bu arada Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp, savcılıktan serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk hakkında, soruşturmayı yürüten Savcı Zekeriya Öz'e yönelik yazdığı "Bizim savcıya abi nasihatı" başlıklı yazı nedeniyle soruşturma başlatıldı. "Yargı görevini yapanı etkileme" iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda, İlhan Selçuk hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis talebiyle dava açılabilecek. Öte yandan son olarak Kuvayı Milliye Derneği üyesi Ali Kutlu'nun dün örgüt üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine konulmasıyla, tutuklu sayısı 47'ye yükseldi. Tutuklananlar arasında bulunan ve rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan emekli tuğgenerel Veli Küçük'e ise anjiyo yapıldığı öğrenildi.