kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Tokuşma" kavgası

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in "İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa" sözleri nedeniyle MHP'lilerle yaşadığı tartışmalar hız kesmiyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın bu sözleri nedeniyle "Seviyeden, üsluptan yoksun, ne konuştuğunu bilmeyen bir adamın, benim çocuklarımın önüne örnek bir eğitim Bakanı olarak çıkmasını gerçekten üzüntüyle karşılıyorum'' şeklindeki eleştirilerine Bakan Çelik'den mektupla karşılık geldi. Çelik, mektubunda Vural'a "tokuşa tokuşa derken MHP'lilerin aklına bile gelmediğini" söyledi. Bakan Çelik, Vural'a "Meseleyi üzerinize almanıza doğrusu hayret ettim" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, "İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa" sözlerini sert bir dille eleştiren MHP Grup Başkanvekili Vural'a mektupla yanıt verdi. Çelik mektubunda, "Konya'da yaptığı bir konuşmada "İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa anlaşırlar. Medeni davranışın, fikrin bittiği yerde şiddet, kaba kuvvet başlar" dediğini belirtti. Çelik, "Bunları söylerken, ülkücüler aklımın kenarından bile geçmedi. Konuşmamın bütününe, sözün önüne arkasına zahmet edip baksaydınız, ne demek istediğimi anlardınız" dedi. Söylediği "tokuşa tokuşa' cümlesinin kavga etmek anlamında verildiğini kaydeden Çelik, esas verilmek istenen mesajın insanların meselelerini konuşarak çözümlemesi gerektiği olduğunu ifade etti.

Çelik, "Şayet yukarıdaki gibi değil de, "İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşırlar' deseydim, yine ülkücüleri mi kastetmiş olacaktım? Aslında ülkücülerle ilgisi olmayan bir sözü onlarla ilişkilendirdiğiniz için kendinizi sorgulamalısınız. Ben ülkücülere de şahsınıza da böyle bir şeyi izafe etmem, yakıştırmam. Ancak meseleyi üzerinize almanıza doğrusu hayret ettim" dedi.

ÇELİK, VURAL'DAN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ

Çelik, Vural'ın kendisi ile ilgili söylediği sözlere işaret ederek, Vural'ın medyanın dolduruşuna geldiğine inandığını söyledi. Çelik, "kem sözün sahibine ait olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Sarf ettiğiniz sözlerden dolayı siyasi nezaket gereği bana özür borçlusunuz. Sözlerinizi ve işin özünü öğrenmede ortaya koyduğunuz acul tavrınızı Bakanlık yapmış, şimdi bir partinin Grup Başkanvekili olan bir milletvekiline yakıştırmadığımı bilmenizi isterim" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayları değerlendirirken, "İnsanlar konuşa konuşa, hayvanlar tokuşa tokuşa" demişti. Çelik'in bu sözleriyle, selamlaşırken kafalarını tokuşturan ülkücü ve MHP'lileri kastettiği yorumları üzerine Vural Milli Eğitim Bakanı Çelik'e sert eleştiriler yöneltmiş, "Böyle bir adamın Milli Eğitim Bakanı olması, Türkiye'nin geldiği durumu ortaya koyuyor. Seviyeden, üsluptan yoksun, ne konuştuğunu bilmeyen bir adamın, benim çocuklarıma örnek bir eğitim bakanı olarak çıkmasını gerçekten üzüntüyle karşılıyorum" karşılığını vermişti.

(ANKA)