kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"1 Mayıs tatil olsun" teklifi

Yeni Haber
AKP Çorum Milletvekili sendika kökenli Agah Kafkas, 1 Mayıs'ın "Birlik ve Dayanışma Günü" tatili olması için kanun teklifi verdi.

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığı'na sunduğu 1 Mayıs'la ilgili kanun teklifi hakkında bilgi verdi. "Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun"un 2'nci maddesinin C ve D bendlerinin değiştirilmesi öngörülüyor. Teklifte, 1 Ocak'ın "yılbaşı", 1 Mayıs'ın ise "Birlik ve Dayanışma Günü" tatili olması öneriliyor.

"İDEOLOJİLERİN ÖNEMLİ GÜNLERİ VAR..."

Kafkas, "insanların, ulusların, din ve ideolojilerin" önemli günleri olduğunu belirterek "tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en belirgin dayanışma sembollerinden biri olan 1 Mayıs Birlik ve Dayanışma günü çalışanların sendikal hakları ve insanca yaşam mücadeleleri açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin ve demokrasimizin kalkınması, çalışma hayatımızın içinde bulunduğu koşullarla paralellik arz etmektedir" dedi. Türkiye'de ve tüm dünyada işçiler ve emekçilerin barış, özgürlük ve daha fazla demokrasi, sömürüsüz, baskısız, insana yaraşır bir yaşam için haykırmaya devam ettiğini belirten Kafkas, teklifinin Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini ve 2008 1 Mayısı'na yetişeceğini umduğunu söyledi.

(ANKA)