kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yabancıya mülk satışı yasa tasarısı imzada

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancılara mülk satışıyla ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını söyledi.

Unakıtan, Mecliste gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlarken, "Yabancılara mülk satışıyla ilgili düzenleme Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Ben de bugün imzaladım. Birkaç bakanın imzası eksik, en kısa zamanda Meclise sevk edeceğiz" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Tapu Yasası'nın ilgili maddelerini iptal etmesinin ardından yasa çıkarmak için tanınan sürenin de sonuna gelmesi nedeniyle Yüksek Mahkeme'nin kararı yürürlüğe girmişti. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yayımladığı genelgede, Anayasa Mahkemesi kararıyla engel getirilen yabancılara taşınmaz satışı konusunda "yeni düzenleme yapılana kadar", tapu dairelerinin yabancı uyruklu kişilerin Türkiye'de taşınmaz alım taleplerinin "bekletilmesi" talimatı yer almıştı. Genelgede, yabancıların Türk uyruklu kişilere satış taleplerinin ise karşılanması istenmişti.

Kararın ve genelgenin yürürlüğe girmesiyle birlikte başlayan tartışmalara Bakan Unakıtan TBMM'de gazetecilerin sorularına verdiği karşılık ile açıklama getirmiş oldu. Unakıtan, "Yabancılara mülk satışıyla ilgili düzenleme Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Ben de bugün imzaladım. Birkaç bakanın imzası eksik, en kısa zamanda Meclise sevk edeceğiz" dedi.

(ANKA)