kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Futbol kulüplerinin vergisine 10 yıl erteleme

İLİŞKİLİ HABERLER
Futbol kulüplerinin vergisine 10 yıl erteleme
1- Vergi borcu olana ev yok
KAMU alacaklarının tahsilini düzenleyen tasarı, benzin zammı dışında halkın yaşamının her alanını doğrudan etkileyecek hükümler içeriyor. Buna göre, vergi borcu olanlara ev satılmayacak, silah ruhsatı, petrol arama, tekel bayisi, özel okul, otel, sigorta şirketi kurma izni verilmeyecek. İzin için Maliye'den 'vergi borcu yoktur' yazısı alınacak. Bu işlemler için gelenlerin, gelir, kurumlar, KDV, ÖTV ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sorgulanacak.

2- İhale alana yurtdışı engeli
MALİYE Bakanlığı, İhale Kanunu kapsamında devletten ihale alanlara, teşviklerden yararlanana bakanlığa bağlı tahsil dairelerince takip edilen alacak olmadığına dair yazı getirme zorunluluğu getirebilecek. Borcu 100 bin YTL ve daha üzeri olanların yurtdışına çıkışları Maliye emriyle polis tarafından engellenecek.

3- MTV borcuna taksit imkânı
MTV
borcu olan mükellefler borçlarını taksitlendirirse, araç muayenesini yaptırabilecek. Ayrıca denize ve uçuşa elverişli belgesi alabilecek. Kızılay'a ait taşıtlar, MTV'den muaf olacak. İşverenlerce çalışanlara hizmet karşılığı verilen avans, damga vergisine tabi olacak.

4- Küçük daireye vergi muafiyeti
TOKİ'NİN
net alanı 80 metrekareyi geçmeyen konut satışlarında düzenlenen sözleşmeler, damga vergisinden muaf tutulacak. Emlak devir ve alımlarında tapu ve kadastro harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedelinden hesaplanacak.

5- Futbolcuya kademeli vergi, kulübe taksit
SPOR kulüplerinin devlete olan her türlü borcuna 10 yıla kadar erteleme ve 6 taksite bölme olanağı getirildi. Sporcu ve teknik adamlar da liglerine göre vergilendirilecek. 2017'ye kadar teknik direktör ve sporculara yapılan tüm ücret ödemeleri için en üst ligde yüzde 15, en üst altı ligde yüzde 10, diğer liglerde ve lig usulüne tabi olmayanlarda yüzde 5 olacak.