kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Metro Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Dr. Eckhard Cordes

'Yılda % 4-5 büyüyün, yeter yabancı yatırım yine gelir'

Türkiye'ye bu yıl 100 milyon Euro yatıracaklarını söyleyen Metro CEO'su Cordes, "Başbakan Erdoğan'a ilettim. Türkiye yılda yüzde 4-5 büyüsün yabancı yatırımlar devam eder" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yılda % 4-5 büyüyün, yeter yabancı yatırım yine gelir'
Metro Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Eckhard Cordes, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu ve çok büyük bir potansiyel gördüklerini bildirdi. Cordes, yüzde 4-5'lik bir büyümede Türkiye'ye yatırımların devam edeceğini belirtti. '"Bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a söyledik ve bizim de büyümeye devam edeceğimiz mesajını verdik'' diyen Cordes, Türkiye'de bu yıl 10 mağaza açacaklarını ve 100 milyon Euro yatırım yapacaklarını vurguladı. Cordes, 5 aydır Metro Group'un CEO'su olduğunu, ilk 100 gününü Almanya'da yönetici arkadaşları ile şirketle ilgili meseleleri konuşarak geçirdiğini anlattı.

'KRİZ BELİRTİSİ GÖRMÜYORUM'
Cordes, "Ama bizim gibi uluslararası bir şirketin üst düzey yöneticisinin tabii ki ülkeleri gezip o ülkelerdeki yöneticilerle görüşmeler yapıp, o ülkelerdeki işin nevini anlayabilmesi lazım. Bizim için Türkiye çok önemli bir ülke ve biz Türkiye'de çok ciddi büyük bir potansiyel görüyoruz. 100 günlük çalışma tempomun arkasından ilk ziyaret ettiğim ülkelerden biri de Türkiye oldu." dedi. Türkiye ziyaretinde hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirten Cordes, "Sayın Başbakan'a ülkede büyük bir potansiyel gördüğümüzü ve büyümeye devam edeceğimiz mesajını verdik. Kendisine son 5-6 yıldır yürütülen liberal ekonomi politikalarından çok memnun olduğumuzu ilettik ve liberal ekonomik ortamın devam edeceğini ümit ettiğimizi söyledik" diye konuştu. Kriz belirtisi görmediğini ve öyle bir hissiyatı olmadığını ifade eden Cordes, "Eğer herhangi bir ülkede kriz olursa tabi ki o zaman oturup yatırımları gözden geçirme mecburiyetini hissederiz" dedi. Cordes, bir ülkede politik durumlara hiç bakmadıklarını, eğer o ülkede liberal ekonomik ortam varsa yatırıma devam ettiklerini, Türkiye'de son 5-6 yıldır devam eden ekonomi politikalarından da çok memnun olduklarını vurguladı.