kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kahn, "Türkiye'nin gelecek haftalarda programın hedeflerini yerine getireceğine güvenimiz tam'' dedi.

Türkiye'nin son küresel krize karşı bağışıklığı var

IMF Başkanı Strauss-Kahn parti kapatma davası ve küresel krizin etkilerine karşın Türkiye'nin programı başarıyla tamamlayacağına inandığını söyledi..
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Türkiye'nin gelecek haftalarda programın bütün hedeflerini yerine getirerek, mevcut stand-by düzenlemesini başarıyla tamamlayacağına güvendikleri söyledi. IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık bahar toplantılarından önce Washington'da düzenlenen basın toplantısında Strauss-Kahn'a, Türkiye'deki genel ekonomik durum ve AK Parti hakkındaki kapatma davasının ekonomiye olumsuz etkileri soruldu.

'SİYASİ KRİZ SORUN ÇIKARMAZ'
Türkiye'deki durumu çok yakından izlediklerini söyleyen Strauss-Kahn, "Türkiye'nin mevcut küresel finans krizine karşı bağışıklığı olması için hiçbir neden yok'' dedi. Türkiye'nin programında yer alan reformların çok gerekli olduğunu vurgulayan Strauss-Kahn, özellikle sosyal güvenlik reformuna atıfta bulunarak, Türkiye'nin bunları gerçekleştireceğine güvendiklerini belirtti. Türkiye ile ilişkilerin iyi olduğunu ve aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Strauss-Kahn, içeride karşılaşılan yasal problemlere (AK Parti kapatma davası) ve küresel finans krizinin etkilerine karşın programın başarıyla tamamlanacağına olan inancını dile getirdi.