kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

MKE'nin tank projesi teftişe havale edildi
MECLİS KİT Komisyonu'nda MKE'nin 2006 yılı hesapları görüşmelerinde iktidar ve muhalefet 'tank' koalisyonu kurdu. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun İsrail IMI firmasıyla imzaladığı 13.7 milyon dolarlık M60 A1 tank modernizasyon projesindeki 7. 3 milyon dolarlık zarar vekilleri rahatsız etti. Milletvekilleri, projenin tümü bitmeden 20. tank üretiminde büyük miktarlardaki maddi zararın Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından incelenmesine karar verdi. MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural'ın 'teftişe havale' önergesine AK Parti ve CHP'li toplam 15 milletvekili 'evet' dedi. AK Parti'den sadece Samsun Milletvekili Ahmet Yeni karşı çıktı. İsrailli firma ile 2002 yılında imzalanan sözleşmede tarafların herhangi bir kusuru olup olmadığı Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından denetlenecek.

"Geleceğin savaşları gıda nedeniyle olacak"
GIDA sektöründe yaşanan ve yaşanacak olan sıkıntıların dünyanın 20 yıllık gündemine damgasını vuracağını iddia eden Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, "Çok da karamsar bir tablo çizmek istemiyorum ama görünen o ki, geleceğin savaşları gıdadan çıkabilir" dedi. İstanbul'da sektörün geleceği konusunda yaptığı toplantıda konuşan Erdoğan, özellikle Batı ülkelerinin sorunun aşılması yönünde ciddi yatırımlara girdiğini söyledi. "Gıdada sıkıntı, küresel ısınmaya bağlı olarak 2 yıl önce başladı ancak tüketici durumun farkına varmadı" diyen Erdoğan artık rezervlerin azalmaya başladığını ve olayın ciddiyetinin arttığını dile getirdi.

Koza Gemi'nin kurucusu Atala vefat etti
KOZA Gemi Kiralama'nın kurucu ortaklarından A. Müfit Atala, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak hayata veda etti. Atala, Martı Denizcilik'te müdür olarak çalıştıktan sonra Türkiye'nin ilk kadın gemi brokerlarından Ufuk Ural ile birlikte 1997'da kurduğu Koza Gemi Kiralama'yı kurmuştu. Atala'nın cenazesi, bugün Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından Nakkaştepe Aile Mezarlığı'nda toprağa verilecek.