kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ZORLA GETİRİLECEKLER... Zeynep Tokuş ve Ahmet Alparslan Nuhoğlu'nun, gelecek duruşmaya zorla getirilmelerine karar verildi.

Şikayetten vazgeçti mahkeme affetmedi

Orhan YURTSEVER SABAH
Birbirlerini darp ettikleri iddiasıyla yargılanan Zeynep Tokuş ve eşinin şikâyetlerini geri çekmelerine rağmen yargılanmasına karar verildi..
Eski Türkiye Güzeli Zeynep Tokuş Nuhoğlu ile jinekolog eşi Ahmet Alparslan Nuhoğlu, birbirlerini "kasten yaraladıkları" iddiasıyla yargılandıkları davadan şikâyetçi olmamalarına rağmen kurtulamadı. Mahkemenin, çiftlerin şikâyetçi olmasalar bile dava açılmasını zorunlu kılan yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi. İddianameye dava konusu olay, Ahmet Alparslan Nuhoğlu'nun erkek arkadaşlarıyla yemeğe giden Zeynep Tokuş'un, Nuhoğlu'nun, eşinin arkadaşlarının "Bayanların burada işi ne? Yoksa başka yerlere gidecektik" sözlerinden rahatsızlık duymasıyla başladı. Yemeğin ardından yolda tartışmaya başlayan çift eve döndüklerinde birbirlerini darp etti. Olayın polise intikal etmesinin ardından savcılık, çift hakkında soruşturma başlattı. İkili daha sonra birbirlerinden şikâyetçi olmadıklarını söylese de savcılık, 6 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

1.5 YIL HAPİSLERİ İSTENDİ
Nuhoğlu çiftinin, şikâyetlerinden vazgeçmelerine rağmen yargılamanın zorunlu olarak sürmesinin anayasaya aykırı olduğu iddia edilmişti. İptal başvurusunu Anayasa Mahkemesi reddetti. Kararın ardından yargılamayı sürdüren İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nce, Zeynep Tokuş Nuhoğlu ve Ahmet Alparslan Nuhoğlu'nun daha önceki oturuma katılmadıkları için gelecek duruşmaya zorla getirilmelerine karar verildi.