kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Irak'ta Şii lider Mukteda es Sadr'a bağlı Mehdi Ordusu militanlarıyla ABD ve Irak ordusu arasındaki çatışmalar geçen haftaki ateşkese rağmen sürüyor. Bağdat'ta dün meydana gelen silahlı çatışmalarda 12 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

ABD 'sonsuza dek' Irak'ta

İngiliz Guardian gazetesi, Washington'ın Irak'tan hiç çıkmamak üzere Bağdat ile anlaştığını yazdı. Anlaşmaya göre, ABD kalıcı üs kurmayacak ancak ülkede istediği askeri operasyonu yapacak..
Dünya, ABD'nin Irak'tan ne zaman çekileceğini tartışırken, Bush yönetiminin 7 Mart'ta Irak hükümeti ile bu ülkeden hiç çıkmamak üzere gizlice anlaştığı ortaya çıktı. 'Hassas ve çok gizli' damgalı stratejik çerçeve anlaşmasının taslağını ele geçiren İngiliz Guardian gazetesi, "Mevcut BM anlaşmalarının yerini alması düşünülen taslakta, ülkedeki ABD varlığına bir süre sınırı konulmuyor. ABD'ye, Irak'ta güvenlik gereksinimleri durumunda, bireyleri tutuklama ve askeri operasyonlar düzenleme yetkisi veriyor" diye yazdı.

PETRAEUS ÇEKİLMEYE KARŞI
Öte yandan, ABD'nin Irak'taki güçlerinin komutanı General David Petraeus, Amerikan Senatosuna dün verdiği yazılı açıklamada, Irak'taki muharip askerlerinin temmuz ayında başlayacak çekme işleminin 45 günlüğüne durdurulmasını istedi. Güvenlik alanında kaydedilen ilerlemelerin kırılgan olduğunu ve güvenlik durumunun kötüye gidebileceğini belirtti.