kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Meğer despotluk genlerindeymiş

İsrailli uzmanlar, bazı kişilerin diktatör ruhlu doğduğunu, bunun nedeninin acımasız davranışlara yol açan bir gen olduğunu ileri sürdü. Bu geni taşıyanlara iyilik yaramıyor. Fedakârlık yapıldığında gen harekete geçerek kan basıncını yükseltiyor..
Milyonlarca insanın ölüm fermanını çıkaran Sezar, Mussolini, Hitler ve Saddam gibi diktatörlerin, bu kadar acımasız olmaları meğer genleri yüzündenmiş! En az bu iddia kadar dikkat çekici olan ise, bu araştırmaya Hitler'in soykırımına maruz kalan Yahudilerin imza atmış olması. Kudüs'teki Hebrew Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, acımasızlığın genlerden kaynaklandığı belirlendi. Araştırmayı yürüten ekip, acımasız ve bencil davranışlar ile AVRP1a adlı gen arasında bir ilişki olduğunu keşfetti. Ekibin başındaki Richard Ebstein, birçok deneği "Diktatör Oyunu" testlerine tabi tuttuklarını belirtti.

ACIMASIZ VE BENCİL
Oyunda bireylere bencil olma ve rakibini ezme fırsatı verildiğini belirten Ebstein, "Genin kötü davranışı nasıl etkilediğini bilemiyoruz. Ancak sosyal ve fedakâr davranışlar gösterildiğinde harekete geçip kan basıncını yükseltiyor" dedi. Ebstein, önemli bulgulara ulaştıklarını, çalışmalarının sürdüğünü, kesin konuşmak için erken olduğunu söyledi.