kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dağdaki çobanın oyuna Malatya'da sahip çıktı

Hazal ATEŞ - Ömer ADIYAMAN / MALATYA
Erdoğan, Kayacı'nın başlattığı tartışma ile ilgili "Onlar kendi oylarını, Anadolu'nun bir köyündeki vatandaşımın oyundan farklı görmek isterler. Demokrasiyi anlamazlar" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dağdaki çobanın oyuna Malatya'da sahip çıktı
AK Parti Malatya Gençlik Kolları Kongresi'nde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan isim vermeden manken Aysun Kayacı'ya yüklendi. CHP lideri Deniz Baykal'ı eleştirirken de, Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu dönemde benzin almak için kendisinin de rüşvet verdiğini söyledi. Erdoğan, Adnan Menderes ve Turgut Özal'ı övdüğü konuşmasında, "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" sloganları atılınca, ünlü manken Aysun Kayacı'nın sözleriyle başlayan "dağdaki çobanın oyu" tartışmasına atıfta bulunurcasına şöyle dedi: "Biz kavga için değil, sevgi için geldik. Engelleri aşa aşa ilerleyeceğiz. Tarih bunun açık ispatıdır. Bu yola koyulanlar, halka hizmet yolunda yürüyenler, hep engellerle karşılaşmıştır. Birçok çıkar çevreleri engeller oluşturmak istemişlerdir. İşte onlar millet ile kendi aralarına duvar örerler. Onlar kendi oylarını, benim Anadolu'nun bir köyündeki vatandaşımın oyundan farklı görmek isterler. Demokraside, bu eşitliği göremeyecek kadar demokrasiyi anlamayan çevrelerdir bunlar."

'RÜŞVET VERDİM'
Erdoğan, cari açığın arttığı eleştirilerini yanıtlarken, göreve geldiklerinde 22 dolar olan bir varil petrolün şimdi 125 dolara çıktığını anımsattı ve "Bunun için dışarıya çok ciddi rakamlar veriyoruz. Bunu bunlar görmüyor. Bizim petrol kuyularımız yok ki, petrolü dışardan ithal ediyoruz" dedi. Bu sözlerinin ardından konuyu Baykal'a getiren Erdoğan şöyle devam etti: "Sayın Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu zaman, Ankara'da Bakanlar Kurulu'nu palto giyerek yapıyorlardı. Hamdolsun, biz, bakanlarımıza palto giydirerek Bakanlar Kurulu yapmıyoruz. Benzin istasyonlarında benim çiftçi kardeşim, ellerinde bidonla kuyrukta beklemiyor muydu? Benim o dönemi yaşayan vatandaşım bilir. Rüşvet vererek, akaryakıt istasyonlarından akaryakıt alıyordu. Ben de aaldım da onun için söylüyorum...'' Partisine açılan kapatma davasına ilişkin örtülü mesajlar da veren Erdoğan, "Biz buradayız bu ülkenin kiracıları değil ev sahipleriyiz. Hiçbir zümrenin, hiçbir ideolojinin, hiçbir gizli gündem sahibinin güdümünde olmadık, olmayacağız" dedi. Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın siyasi yasaklı olması durumunda adı genel başkanlık için geçtiği öne sürülen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise "Partinin kapatılması üzerine en ufak bir ikbal bekleyen insan varsa o şerefsizdir" dedi.