kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Zarar için son başvuru tarihi 30 Mayıs
İstanbul'da 1987-2007 tarihleri arasında "terör ve terörle mücadeleden zarar görenlerin", Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı'na başvuru süresi Mayıs ayı sonunda bitiyor. İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 19 Temmuz 1987 ile 30 Mayıs 2007 tarihleri arasında 5233 sayılı "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Kanun" kapsamında zarar gören ve halen Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı'na başvurmayanların var olabileceği belirtildi. Açıklamada, zarar görenlerin, 30 Mayıs 2008 tarihine kadar Zarar Tespit Komisyonu Başkanlığı'na müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.

Üsküdar ve Pendik'te kesinti
Üsküdar ve Pendik ilçelerindeki bazı semtlerde 6 Nisan Pazar günü elektrik kesintisi yapılacak. AYEDAŞ Üsküdar İşletme Müdürlüğü hizmet alanında yapılacak çalışmalar nedeniyle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Barbaros Mahallesi, Tophanelioğlu Caddesi, Çamlık Sokak, Hava Lojmanları, Huzurevi, Öğretmen Evi, Öğretmenler Hastanesi, Petek Sitesi, Pınarkent Sitesi ve Sağlık Meslek Sitesi, aynı gün 08.00 ile 15.00 saatleri arasında da Pendik Kurtköy İşletme Müdürlüğü hizmet alanı içerisinde kalan Reysaj Lojistik, Elegan Mobilya ve Metrostar'da elektrik kesintisi yapılacak

Bütün yük 6 ilçenin üstünde
İstanbul'un iş yükünün yüzde 43'ünü başta Kadıköy olmak üzere 6 ilçe çekiyor. 32 ilçesinde bulunan işyerleri ile ilgili çalışma yapan İstanbul Valiliği İstanbul'un iş yeri ve iş gücü haritasını çıkarttı. Bu çalışmaya göre nüfusu 11 milyonun üzerinde bulunan İstanbul'da 271 bin 787 işyeri bulunuyor. Bu iş yerlerinin 115 bin 28 'i Kadıköy, Şişli, Eminönü, Ümraniye, Beyoğlu ve Beşiktaş da bulunuyor.

Yılda 1 milyar YTL gelir
İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarını birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden son 7 yılda 924 milyon 289 bin araç geçiş yaptı. Bu araçlar köprü gişelerine yılda 1 milyar YTL para bıraktı. Köprülerinin son 7 yıldaki gelirinin yeni yapılması planlanan üçüncü köprünün maliyetine yakın olması dikkat çekti.