kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Her gün özel araç tutarak kursa gidip gelmeye çalıştığını söyleyen Gök "Kurs benim için işkence" dedi.

Kaza kurbanı kuaföre 'ustalık kursu' eziyeti

Mustafa KAYA - SABAH
İstanbul'da minibüsün çarpması sonucu iki ayağı alçıya alınan Bülent Gök "Ustalık belgesi alamazsın" denilerek kursa çağırıldı..
Şişli'de kadın kuaförlüğü yapan 31 yaşındaki Bülent Gök, kuaför ustalık belgesi almak için geçtiğimiz şubatta Sarıyer'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ustalık kursuna kayıt yaptırdı. Kursun 24 Mart'ta başlayacağını öğrenen Gök, 26 Şubat'ta bir minibüsün çarpması sonucu yaralandı. Ayaklarında çok sayıda kemik kırığı tespit edilen Gök'ün ayakları ameliyat sonrasında diz kapağına kadar alçıya alındı. 5 gün hastanede kalan Gök daha sonra taburcu edilerek evine gönderildi.

'2 AYAĞIN TUTMASA DA'
Kazadan önce kayıt yaptırdığı ustalık kursuna 9 yıllık eşi Sevda ve iki arkadaşının yardımı ile giden Gök, idarecilere kursa gelmeden derslere evde çalışarak kurs sonunda sınava girmek istediğini söyledi. Ancak kurs idarecileri bu talebe olumsuz yanıt vererek, prosedür gereği kursa gelmesi gerektiğini, aksi takdirde ustalık belgesi alamayacağını söyledi. Şişli'de bir apartmanın bodrum katında oturan Gök, hastaneden raporu olmasına rağmen kursa gitmek zorunda bırakılmasına isyan etti. Gök, "İdarecilere 8 dersin yer aldığı test kitabını evde çalışıp sınava gelip gelemeyeceğimi sordum. 'İki ayağınız da tutmasa gelmek zorundasınız. Prosedür böyle' dediler" ifadesini kullandı.