kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu kez de dergi kriz çıkardı

Alman Spiegel dergisi, İslam'ı anlatan bir özel sayı hazırladı. Ancak bir makaleyi 'Hz Muhammed'e ve dine hakaret' sayan Mısır, dergiyi piyasadan toplattı..
Almanya'da "Şeytan Ayetleri" kitabının tiyatro eseri olarak sergilenmesinden sonra, yine İslam ülkeleriyle krize yol açabilecek bir gelişme yaşandı. Ülkenin önde gelen haber dergisi Der Spiegel, İslam konulu bir özel sayı hazırladı. Kapağında "Batı'daki Allah" başlığı atan dergi, içeriğinde entegrasyon, ülkedeki Müslümanların iki arada kalması, başarılı ve ünlü Müslümanların dinlerini nasıl yaşadığı, İslam'ın ülkede nasıl görüldüğü, Hrıstiyanlıkla sorunlar, terör gibi başlıkları inceledi.

BAŞARILI TÜRKLER ÖRNEK
Almanların İslam'ı "terör ve şiddet yanlısı, kadınlara baskı uygulayan bir din" olarak gördüğünü öne süren dergide Müslümanların entegrasyon konusunda geri kaldığını ve bunu da isteyerek yaptığı belirtildi. Yorumlar, haberler ve uzmanların makalelerinin yer aldığı derginin özel sayısında "yeni neslin daha ılımlı olduğu ve entegrasyona daha hızlı ayak uydurduğuna" dikkat çekildi. Başarılı Müslümanlar arasında Türk siyasetçi Nesrin Yılmaz, gazeteci Canan Topçu, oyuncu Fatih Çevikkollu ve şarkıcı Muhabbet'i gösteren dergide bir makale, Mısır'da sert tepkiyle karşılandı.

MISIR DERGİYİ YASAKLADI
İslam profesörü Ursula Spuler-Stegemann'ın yazdığı makalede "Kuran için halen Avrupa'da Türklerin kitabı deniyor. Hz. Muhammed de dolandırıcı ve şarlatan olarak kabul ediliyor" demesi kriz oldu. Mısır, derginin ülkede dağıtımını yasakladı. Basın Bakanı Anas El Fiki, Hz Muhammed'e hakaret edildiğini, bunun basın özgürlüğü olmadığını söyledi.