kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
1 YILLIK EVLİLERDİ... Bir yıl önce evlenen Büşra ve İzzet Turşucu çifti boşanıyor.

Evi terk eden kocaya tazminat davası açtı

Ali EYCE - SABAH
Eşinin cinsel rahatsızlığı olduğu için internetten ürün bile satın aldığını söyleyen genç kadın, evi terk eden kocasından 55 bin YTL tazminat istedi..
İzmir'de bir mağazada müdür olarak çalışan İzzet Turşucu ile güzellik uzmanı olan Büşra Sayın Turşucu, geçtiğimiz yıl tanıştıktan kısa süre sonra evlendi. Ancak İzzet Turşucu, bir süre önce eşinin kendisinden maddi gücünün yetmeyeceği taleplerde bulunduğunu ve bunları gerçekleştiremediği için ağır hakaretler yağdırdığını öne sürerek boşanma davası açtı. Turşucu ayrıca eşinden 30 bin YTL maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. İzmir 4. Aile Mahkemesi'nde görülen davada, iddialara yanıt veren Büşra Sayın Turşucu ise maddi beklenti içinde olmadığını, aksine, eşinin ailesine, kendi ziynet eşyalarını bile verdiğini öne sürdü. Eşine maddi ve manevi bütün sorunlarında destek olmaya çalıştığını belirten genç kadın, eşinin cinsel rahatsızlığı olduğunu ve iyileşmesi için internetten birçok ürün sipariş ettiğini iddia etti.

'MESLEĞİ BİLE BIRAKTIM'
Evliliği nedeniyle mesleğini bıraktığını, düğün videosunda kayıtları görünen ve kendisine takılan bütün ziynet eşyalarını eşinin ve ailesinin borçlarını ödemesi için verdiğini öne süren kadın, evliliğin yüklediği maddi ve manevi sorumluluğu her zaman yerine getirdiğini, buna karşın, eşinin evi terk ederek sorumluluktan kaçtığını ve kendisini yalnız bıraktığını vurguladı. Eşinden boşanmak istemediğini ifade eden Büşra Turşucu mahkemenin boşanmaya hükmetmesi halinde uğradığı zararlardan dolayı 30 bin YTL maddi, 25 bin YTL manevi olmak üzere, 55 bin YTL tazminat talep etti. Turşucu ayrıca, duruşma sonuçlanana kadar aylık 500 YTL tedbir nafakası istedi. Mahkeme talebi haklı bularak, aylık 500 YTL nafakaya hükmederken, duruşmayı tanık ve kanıtların bildirilmesi için ileri tarihe erteledi.
Haberin fotoğrafları