kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çamlıca'daki verici enkazı sorun oldu

Serdar CANIPEK
Rüzgârdan yıkılan radyo vericisi bir türlü kaldırılamıyor. Büyükçamlıca Sosyal Tesisleri bu nedenle otoparklarının kapandığını ve zarara uğradığını iddia etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çamlıca'daki verici enkazı sorun oldu
Geçtiğimiz hafta meydana gelen fırtınada devrilen 100 metre uzunluğundaki radyo vericisinin kaldırılmaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyükçamlıca Sosyal Tesisleri'ni sıkıntıya soktu. Yıkılan Polis Radyosu'na ait verici, sosyal tesislerinin otoparkının girişinin kapanmasına neden oldu. Olaydan sonra, "bilirkişi heyeti" incelemeleri tamamladı. Bunun üzerine mahkeme, direğin kaldırılmasını istedi. Ancak, vericiyi diken şirketin yetkilileri, 2. Asliye Mahkemesi'ne müracat ederek enkazın kaldırılmaması için "ihtiyati tedbir" kararı aldırdı. Firma yetkilileri, yıkım nedeni ve hasar tespiti için üniversite uzmanlarından oluşan bilirkişi heyetinin inceleme yapması için bu kararı aldırdıklarını belirtti.

GÜNLÜK ZARAR 15 BİN YTL
Vericinin kaldırılması sorun olurken yaşanan bu gelişimden en çok etkilenen İBB Büyükçamlıca Sosyal Tesisleri oldu. "Sefa Tepesi" olarak da tanınan Büyükçamlıca Tepesi, vatandaşların dinlenmek için tercih ettiği bir yer olarak biliniyor. Bu arada yetkililer, otopark girişinin kapalı olması nedeniyle tesise müşterilerin arabayla gelemediğine dikkat çekerek, günlük zararın yaklaşık 15 bin YTL olduğunu belirtti.