kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gül dün LÖSEV Başkanı Üstün Ezer ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyette yer alan çocuklar, Gül'e Güneş isimli bez bebek hediye etti.

Baykal ve Bahçeli'ye Çankaya'dan randevu

ANKARA
Cumhurbaşkanı, bugün Köşk'te CHP ve MHP liderleriyle görüşecek. Diğer parti liderleriyle de görüşmesi beklenen Gül'ün, sağduyu çağrısında bulunacağı tahmin ediliyor. Baykal ise "Dış siyaset konuşacağız" dedi..
Sivil toplum örgütlerinin sağduyu çağrılarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, muhalefet liderleriyle bir araya geliyor. Gül bugün ilk olarak öğlen yemeğinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Çankaya Köşkü'nde ağırlayacak, ardından saat 16.00'da MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşecek. Gül'ün önümüzdeki günlerde Meclis'teki diğer partilerin başkanları ile de görüşmesi bekleniyor.

DAVET 14 MART'TA AMA...
Ancak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, davetin, AKP'ye kapatma davası açılmadan önce Cumhurbaşkanı Gül'ün İslam Konferansı Teşkilatı Zirvesi'ne katılmak üzere Senegal'de bulunduğu 14 Mart sabahı yapıldığı özellikle vurgulandı. Gül Senegal'deyken liderlere iletilen davetin amacı, "MGK'nın şubat ayı toplantısı ışığında, terörizm ve güvenlik sorunları, Güneş Operasyonu, Irak ile ilişkiler, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin ziyaretini ele almak" olarak ifade edildi. Görüşme tarihi ilk etapta 20 Mart olarak belirlendi. Ancak Baykal'ın isteğiyle görüşmenin ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in ziyaretini de kapsaması kararlaştırıldı ve görüşme tarihi 27 Nisan olarak değiştirildi.

SICAK GÜNDEM
Önceki gün TBMM Başkanı Köksal Toptan ile öğle yemeğinde buluşan Gül'ün liderlerle görüşmesinin gündemi uluslararası ilişkiler konusunda görüş alışverişi olarak belirlense de, görüşmede, AK Parti'ye kapatma istemi, Ergenekon soruşturmasında sürpriz gözaltılar, AKP'nin parti kapatmayı zorlaştıracak anayasa değişikliği teklifi gibi gündemin sıcak konularının da ele alınması bekleniyor.

DTP BELİRSİZ
Gül'ün önümüzdeki günlerde DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve ÖDP Başkanı Ufuk Uras ile de görüşmesi bekleniyor. Ancak kısa süre önce görüşüldüğü için DTP Başkanı Ahmet Türk'ün çağrılıp çağrılmayacağı bilinmiyor.