kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Okan Bayül-gen: Photo-shop’un ko-laycılık halinegelmesi Türki-ye’deki çok iyifotoğrafçılarlayeni yetmebirkaç abdi fo-toğrafçınınarasındaki far-kı da yok edi-yor bence. Okan Bayül-gen: Photo-shop’un ko-laycılık halinegelmesi Türki-ye’deki çok iyifotoğrafçılarlayeni yetmebirkaç abdi fo-toğrafçınınarasındaki far-kı da yok edi-yor bence.

Botokslu kızla görüşürüm ama fotoğrafını çekmem

* Son çekiminizde modellerin yanı sıra cemiyet hayatından isimlerin de fotoğraflarını çektiniz. Nasıllardı?
Çok zor değillerdi. 5-10 dakika sürdü. Ne yapacağımı biliyordum. Sonuçta benim bu kadınları çağırıp, "Kusura bakmayın, çok çirkin çıktınız, olmuyor, suratlarınızı teker teker alayım da kurabiye haline getireyim" gibi bir şekle girmem. Çünkü bu kadar photoshop aleyhine konuştuktan sonra herkes bana güler.

* Kadınlar photoshop kullanmamanızdan korkmadı mı?
Evet, korktular ama demek ki ben onlara bir güven telkin ediyorum. "Bu adam o kadar iddialı ki bu konuda bir halt edecek" diye düşünüyorlar. Zaten her insan kendisi gibi olmalı.

AYAK İZLERİ SİLİNİYOR


* Gerçi her insan kendisi gibi görünmüyor bildiğiniz gibi...
İşte o da, bu güzel soyumuzun mahvedilmesi, kızların birbirine benzemesi sonucunu doğruyor. Bence dünyadaki iki önemli problemden biri obezite, diğeri de botoks ile diğer müdahaleler. Mesela ben botokslu bir kızla görüşebilirim, birliktelik dahi yaşayabilirim ama onun fotoğrafını çekmek konusuna gelince çok fena irite oluyorum. Çünkü o bir süre sonra kendisi olmuyor. Bir de yüzümüzdeki bütün izler ve kırışıklıklar belki çok mutlu olduğumuz için, belki acı çektiğimiz için... Bu izleri nasıl silebiliriz ki? İnsanoğlunun ayak izlerini silmek gibi geliyor bana.