kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon bilgilerini basına sızdıran görevliler kimler?

Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, yayın yasağına rağmen "Ergenekon soruşturması' hakkında basına bilgi sızdıran görevli ya da görevlilerin kimler olduğunu sordu.

CHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Kemal Anadol, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde yaklaşık 9 aydır süren "Ergenekon soruşturması' hakkında yayın yasağı ve gizlilik kararı bulunduğunu belirterek "bazı basın yayın organlarında ve köşe yazarlarının sütunlarında soruşturma hakkında çok ince detayına kadar bilgiler yayınlanmakta, kimlerin gözaltına alınacağını öngören tahminler yapılmakta ve her nasılsa bu tahminler tutmaktadır" dedi. Yayın yasağına rağmen basına sistemli bir şekilde bilgi sızdırıldığını belirten Anadol, Bakan Atalay'a şu soruları yöneltti:

"Yayın yasağına rağmen Ergenekon soruşturması hakkında basına bilgi sızdıran görevli ya da görevliler kimlerdir? Star Gazetesi'nin 23 Mart Pazar günkü baskısında 16'ncı sayfadaki haberdeki yer alan "Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılık ilginç bir yöntem geliştirdi. Savcılık uzun sürecek olan soruşturmada, daha sonraki zamanlarda yapılacak olan operasyonları etkileyen bazı deliller ve telefon görüşmeleri ile ilgili metinleri zanlılara sormadı. Böylece bilgi sızmasının ve sonraki zamanda yapılacak operasyonla ilgili bazı ipuçlarının dışarı sızmasını engelledi' bilgisi nasıl ve kimler tarafından sızdırılmıştır? Soruşturma çerçevesinde elde edilen tüm telefon dinleme tutanakları, ifade metinleri ve diğer tüm belgeler sadece bu kişilerin elinde olduğuna göre, basına sızan bilgilerin sorumlularının da bu ekip içerisinden kişiler olduğunu düşünüyor musunuz? Basında yer alan haberlerin sızdırılmasının sorumlularının tespiti için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Basında yer alan haberlerle ilgili bilgileri sızdıran kişilerin tespiti için bugüne kadar herhangi bir araştırma ve soruşturma başlatılmadıysa, böyle bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?"

(ANKA)