kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün

AKP referanduma gitmeyi düşünüyor

ANKARA
AKP Grup Başkan Vekili Ergün, parti kapatmayı zorlaştıracak anayasa değişiklik teklifini bu hafta sonuna kadar TBMM'ye vereceklerini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
AKP referanduma gitmeyi düşünüyor
AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, siyasi parti kapatmayı zorlaştıran anayasa değişikliği teklifinin hafta sonuna doğru TBMM Başkanlığı'na sunulabileceğini söyledi. Ergün, teklife destek bulamamaları halinde referanduma gidecekleri mesajı da verdi. TBMM'de gazetecilerle bir araya gelen Ergün, DTP ve AK Parti'den sonra MHP'nin de gözaltı sürecine girdiğini iddia etti. Ergün'ün mesajları şöyle:

* Mevcut parti kapatma sisteminin devam etmesi Meclis'in yasama faaliyetlerini sona erdirebilir. Anayasa değişikliğine imza atan milletvekilleri iddianameye girdi. Savcı teklifin altında imzası olan 350 kişi için de siyasi yasak isteyebilir.

HAFTA SONU VERİLECEK
*
Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili çalışmamız birkaç gün içinde somutlaşacak. Yarın (bugün) TBMM'ye bir teklif sunulması mümkün değil. Bizim başka siyasi partilere sunduğumuz bir teklif de olmadı şimdiye kadar. Hukukçu arkadaşlarımızın bu sistemi yeniden düzenleyen çalışmaları sürüyor. 1-2 gün içinde bu çalışmalar tamamlanacak, büyük ihtimalle bu hafta sonuna doğru bir anayasa değişikliği teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunulabilecektir.

* Sürecin ilk çerçevesini, siyasi parti kapatmalarını anayasada düzenleyen bir adım olarak görmek mümkün. Daha çok 69. maddeye odaklanan bir değişiklik söz konusu olabilir.

* Değişiklikler Anayasa'nın 138'inci maddesine aykırılık oluşturmayacaktır. Bu madde Meclis'in denetim faaliyetlerini kapsıyor. TBMM yasama faaliyetlerini yapmaya devam eder. Yargıdaki konular, bu yasama faaliyetinden etkileniyorsa etkilenir, etkilenmiyorsa da etkilenmez. 138. maddeyi 'Meclis yasama faaliyeti yapamaz' diye düşünürsek o zaman Meclis'in hemen stop ettirilmesi lazım. Görülen davalar çıkarılan yasalardan şu ya da bu şekilde etkilenecektir.
Haberin fotoğrafları