kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ergenekon bombası nerede patlar göreceğiz"

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasına ilişkin sürecin biran önce netleştirilmesi gerektiğini söyledi. Baykal, "Herkes ne biliyorsa deliliyle bunu ortaya koymalıdır. Türkiye'ye kim ne yapmışsa ortaya konmalı, yapanların hakkından da yargı organı gelmelidir. Biz de destek olmaya hazırız. Olayı yaygınlaştırma, orayı burayı tehdit etme şeklinde ele almayı hiçbir şekilde kabul edemeyiz" dedi.

Baykal, "Bu bir bombadır, nerede patlar kime yönelir önümüzdeki dönemde bunu göreceğiz. Yapılan açıklamalar kaygıları artırıyor. Olayın tehlikeli biçimde yaygınlaştırılma ve yeni yeni hedefler seçilerek tehlikeli bir noktaya getirilme ihtimali, sayın Selçuk'un soruşturmadan çıkardığı sonuç olarak milletimizle paylaşılmıştır. Olay artık deşifre edilmiştir. Olayın özlemleri, arayışları görülmüştür. Bundan sonra herkes bu bilgiler ışığında bakacaktır."

Baykal, AKP'nin parti kapatmaları zorlaştıracak Anayasal düzenleme çalışmalarına sert çıktı. Baykal, "Yapılması söz konusu olan değişiklik bilinmelidir ki sadece AKP'nin kendisini kurtarma sonucunu verecek bir değişiklikten ibaret değildir. Amacı kendisini kurtarmasıdır. Hukuk devletiyle bağdaşmaz. Hukuk sürecini boşluğa bırakmak için Anayasa değiştirmek aklın, mantığın ve sağduyunun kesinlikle kabul edemeyeceği bir şeydir" dedi. Baykal, düzenlemeyle laikliğin hedef alındığını savundu.

AKP'nin kendi derin devletini inşa etmeye başladığını söyleyen Baykal, bu sözlerine Başbakan Erdoğan'dan gelen, "Derin devletin mimarı sissiniz" şeklindeki açıklamaları yanıtladı. Baykal, "Biz derin devleti değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduk. Türkiye Cumhuriyeti çağdaş, modern bir devlet olarak kuruldu" dedi.

(ANKA)