kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bakan Günay'dan, MHP'li Vural'a: "Yalancı"

Yeni Haber
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın kendisine yönelik ""Kafası 1980 öncesinin Marksist düşüncesiyle şekillendiği için MHP'ye hasmane bir yaklaşımı var. Türk Bayrağı yerine kızılbayrak çekmişti" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Günay, "Yalancıdır. Kendisini mahkemeye vereceğim" dedi.

Bakan Günay, TURSAB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Toplu Müze ve Ören Yeri Giriş Bileti Satışına İlişkin Protokol"ün imza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın kendisine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Günay şunları söyledi:

"Asıl bu açıklamalar Oktay Vural'ın 1980den önce kaldığını göstermektedir. Asıl bu açıklamalar kutuplaşmaya zemin hazırlandığını göstermektedir. Bu iddialar son derece haksız iddialardır. Bu iddiaları şiddetle reddediyorum. Yalancıdır. Kendisini mahkemeye vereceğim."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Günay'ın, "türban konusunda MHP'yle uzlaşılmasını yanlış bulduğu"na ilişkin sözlerine tepki göstermiş ve şöyle konuşmuştu:

"Kültür Bakanı'nın AKP ile MHP arasındaki türban uzlaşmasından memnun olmadığı görülüyor. Kafası 1980 öncesi marksist düşünceyle şekillenmiş olduğu için MHP'ye hasmane yaklaşımı var. Günay'ın kafası geçmişte kalmış, Türkiye'yi kavrayamamış. Geçmişte takılı kaldığı için o günlerde nasıl bakıyorsa şimdi de aynı bakıyor. Kültür bakanı bir zamanlar Türk bayrağının yerine kızılbayrak çekmişti. Dolayısıyla böyle birinin MHP'ye karşı olması doğal, böyle çarpık düşünceler içinde olması da doğal. Çağı yakalayamayan, geçmişte takılı kalmış bir zihniyetin söylediği bu sözlere şaşırmamak lazım. Ayrıca, görülüyor ki, yeni "siyaset evi'ne de yaranmanın peşinde."

(ANKA)