kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İADE-İ İTİBAR İSTİYORLAR ... Sempatizanları, Papa'nın Tapınak Şovalyeleri'ne itibarlarını iade edecek açıklama yapmasını istiyor.

Tapınak Şövalyeleri birleşme çağrısı yaptı

Perihan KORKMAZ / LONDRA
Tapınak Şövalyeleri'nin takipçileri, liderleri Jacques de Molay'ın katledilmesinin yıldönümünde Telegraph gazetesine ilan verdi..
Tapınak Şövalyeleri, 14. Yüzyıl'da rahip askerlerden oluşan güçlü bir orduydu. Fransa Kralı IV Philip 1307'de, liderleri Jacques de Molay ve başta gelenlerinin tutuklanması emrini verdi. Papa Clement V, 1312'de şövalyelere yasak getirdi. İki yıl sonra da Molay, kazıkta yakılarak öldürüldü. O günden bu yana Tapınak Şövalyeleri hakkında farklı fikirler ortaya atıldı. Mitoloji ile entrikanın birbirine karıştığı hikayelerde gizlilik, hıristiyanlığı değiştirmek ve papalık karşıtlığı ana tema olurken, şovalyelerin İskoçya'da ya da Paris'te varlığını sürdürdüğü iddia edildi.

İSLAM DÜNYASINI KIZDIRABİLİR
İngiliz telegraph gazetesinde yayınlanan ilanda amaç, Papa'nın 700 yıllık yasağı gözden geçirmesini sağlamak. Geçen yıl ortaya çıkan 'Chinon parchment' adlı doküman, şovalyelerin suçsuzluğunu kanıtlıyordu. Ancak Papa Benedict'ten resmi özür yerine dokümanı yayınlatmakla yetindi. Guardian'da yer alan yoruma göre bu isteklerin kabul edilmesi sorun yaratacak. Papa'nın Şovalyelere itibarını iade etmesi Katolik Kilisesi'ne geçen mallarını da gündeme getirecek. Ayrıca Haçlılarla özdeşleştirilen Tapınak Şövalyeleri'nin yükselişi, İslam ile Hıristiyanlar arasında köprü kurmaya çalışan Papa'nın iyi niyetinden şüphe edilmesine yol açacak.