kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Alemdaroğlu susma hakkını kullandı

Emniyette susma hakkını kullanan Kemal Alemdaroğlu savcıda da konuşmadı. Alemdaroğlu sabaha karşı tutuklama istemiyle mahkeme sevkedilirken, Perinçek ifade için savcılığa getirildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alemdaroğlu susma hakkını kullandı
Ergenekon örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve dün akşam savcılıkta da susma hakkını kullanarak ifade vermeyen eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu "örgüt üyesi olmak, halkı hükümete karşı silahlı isyana teşvik etmek" suçundan tutuklama talebiyle sabaha karşı mahkemeye sevkedildi. Alemdaroğlu ile birlikte savcılığa sevkedilen 4 kişiden 3'ü için de tutuklama istenirken, İbrahim Benli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Dün öğle saatlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ise sabaha karşı ifade için savcılığa sevkedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlanan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu üyesi gazeteci Adnan Akfırat, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) üyesi işadamı İbrahim Benli savcılığa sevk edildi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne ilk olarak 12.40'da Alemdaroğlu, Akfırat, Bolluk ve Benli, bir saat sonra da Ferit İlsever getirildi. Kelepçesiz getirilen sanıklar, adliyeye ön kapıdan alındı. Sanıkların sorguları cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Mehmet Ali Tekgüzel ve Nihat Taşkın tarafından yürütüldü. Akfırat, Bolluk, Benli ve İlsever'in sorguları dün gece geç saatlere kadar sürdü. Alemdaroğlu susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Savcılık, sorgulamanın ardından Benli'yi serbest bırakırken, Alemdaroğlu, Akfırat, Bolluk ve İlsever'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevketti.

PERİNÇEK SAVCILIKTA
Doğu Perinçek ise dün sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bazı telefon görüşmeleri nedeniyle sorgulandığı iddia edilen Perinçek, sabaha doğru savcılığa sevkedildi.