kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Yakış: Gül, bırakmak zorunda kalabilir
TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, partisinin Akçakoca'daki İlçe Teşkilatı Değerlendirme Toplantısı'nda açılan kapatma davası hakkında konuştu. Yakış, "Davaya söz konusu milletvekilleri ve diğer üyeleri siyasetten men edilebilir. Cumhurbaşkanı görevini bırakmak zorunda kalabilir ki bu tarih kitaplarına konu olabilecek, eşi görülmemiş bir uygulamadır."

'Başbakan, savcı ile görüşmedi'
Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki medyada yer alan yorumlar üzerine dün yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan'ın Ergenekon dosyasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile görüşmediğini, Ergenekon soruşturması sürerken, 25 Şubat'ta Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bu konuda brifing de almadığını belirtti. Açıklamadaki ifadelerden Erdoğan'ın gözaltına alınan İlhan Selçuk için kendisini arayan Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ile görüşmediği de ortaya çıktı.

Öcalan'ın avukatı tutuklandı
DTP İzmir İl Başkanı ve aynı zamanda bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatı Mehmet Bayraktar, 'terör örgütüne üye olmak, bölücü propaganda yapmak, yardım ve yataklık yapmak ve halkı isyana teşvik etmek' suçundan tutuklandı. Üç ay boyunca teknik takibe alınan Bayraktar önceki gün DTP İzmir İl binasına 100 metre kala yolda yürürken gözaltına alınmıştı.