kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Filmde bir başkomiserin intihara kalkışan bir genç kızı vazgeçirmesi işlendi.

Polisin intihar filmi köprüyü felç etti

Yalçın BEL SABAH
Polis Haftası için Emniyet Müdürlüğü tarafından çektirilen tanıtım filminin Boğaz Köprüsü'nde çekilen intihar sahnesi, pazar günü İstanbul trafiğini kilitledi..
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, nisan ayındaki Polis Haftası nedeniyle, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde polisin çalışma koşullarını ve vatandaşla ilişkilerini konu alan bir tanıtım filmi çekimine başladı. Çekimlerin ilk ayağı, sabah saat 05.50'da Boğaziçi Köprüsü'nde başladı. "Dinamo İstanbul Reklam ve Film Yapım" tarafından çekilen tanıtım filmi nedeniyle, köprünün Avrupa yakasına geçiş yönünde bir şerit trafiğe kapatıldı. Polisin yoğun çevre güvenliği aldığı köprüde, çekim ekibi, platformları kurduktan sonra çekime başladı. Çekimde, "bir başkomiserin, intihara teşebbüs eden genç bir kızı ikna ederek hayatını kurtarması" konu edildi. Ancak çekimler sırasında köprüde bir şeridin kapatılması ve köprüden araçlarıyla geçen vatandaşların, durarak merak içinde olup biteni seyretmek istemesi, trafiğin kilitlenmesine neden oldu.

VATANDAŞ GERÇEK SANDI
Rol gereği intihar eden genç kız, çekim sırasında düşmemesi için, korkuluklara profesyonel bir dağcı tarafından bağlandı. Olası bir kazaya karşı iki ambulans da köprüde hazır bekletildi. Çekimler sırasında trafiğin sıkışmasının yanı sıra, intihar sahnesini gerçek sananlar da oldu. Araçlarının camlarını açan vatandaşlar "Atlama", "Hayat değmez", "Polis kurtar" şeklinde bağırmaya başladı.

SIRADA BOMBA İMHA VAR
Sabah erken saatlerde başlayan çekimler, saat 14.30'a kadar sürdürüldü. Saatlerce köprü trafiğine takılan kimi sürücüler ise, korna çalarak çekimleri protesto etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından çektirilen tanıtım filmi kapsamında, bir bomba imha ekibine ve toplumsal olaylara müdahale eden Çevik Kuvvet polislerine de yer verilecek.
Haberin fotoğrafları