kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hidayet Nalçacı

Demirel Grubu'nun TMSF'ye borcu 5.8 milyar dolara çıktı

TMSF, Egebank'tan kaynaklanan borçlar karşılığında Demirel Grubu'ndan bugüne kadar 178.6 milyon dolar tahsil etti. Demirel Grubu'nun TMSF'ye borcu temerrüt faiziyle birlikte 5.8 milyar dolara kadar ulaştı..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Egebank'tan kaynaklanan borçlar sebebiyle el koyduğu Egebank ve bağlı şirketlerden 2.5 yılda 130 milyon dolarlık tahsilat yaptı. Demirel Grubu'nun 2007 sonu itibari ile 527 milyon dolar olan borcu, temerrüt faizi ile birlikte 5 milyar 893 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor. 2005 haziran ayından bu yana Göltaş Çimento, Şevket Demirel ve bağlı şirketlerden yapılan tahilat tutarı ise 48.6 milyon dolar düzeyinde bulunuyor. Demirel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hidayet Nalçacı, Demirel şirketlerinin satılabilecek duruma gelmesi için taraflar arasındaki hukuki sürecin tatmin edecek aşamaya gelmesi gelmesi gerektiğini söyledi. Sürecin tatmin edecek duruma gelmesi halinde TMSF'nin gerekli açıklamayı yapacağını belirten Nalçacı, "El konulan şirketlerden olan Göltaş Çimento ve Orma Orman Ürünleri'ne yatırımcı ilgisi bulunuyor" diye konuştu.

PİYASA DEĞERİNİN 3 KATI EDER
Göltaş Çimento ilgilen yatırımcıların bulunduğunu vurgulayan Nalçacı, "Bu şirketin hisselerini borsadan toplayanlar, 'talip olacağız' diyenler ve fabrikayı görmek isteyenler var. Bunları duyuyoruz. Fakat şu an itibari ile somut herhangi bir şey yok" diye konuştu. TMSF'nin borcu olan taraflarla her zaman için anlaşmak isteyeceğine dikkat çeken Nalçacı, "İsteyen istediği zaman gelebilir" dedi. Nalçacı, geçtiğimiz dönemlerde çimento sektöründe yaşanan el değiştirmelerinin ve yabancı ilgisinin pazar edinme çabalarını da beraberinde getirdiğini ifade etti. Bu süreçte girişimcilerin "Fiyat yüksek de olsa alayım" mantığı içinde olduğundan sektörde genel olarak fiyatların arttığını belirten Nalçacı, Göltaş Çimento'nun şu anki değerinin 700-800 milyon dolar edebileceğini söyledi. Nalçacı, Türk çimento söktörünün yüzde 80'inin yerli yatırımcıların elinde olduğunu kaydetti. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören Göltaş'ın piyasa değeri ise 289 milyon dolar düzeyinde bulunuyor. SADECIB SAS isimli şirket ise borsadan topladığı Göltaş hisseleri ile şirketteki payını yüzde 34.7'ye yükseltti.