kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Koton'da, trençkotun birçok çeşidini bulabilirsiniz.

Modası hiç geçmeyen bir klasik: Trençkot

EYLEM BİLGİÇ
Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan trençkot, her sene olduğu gibi bu bahar da popülaritesini sürdürüyor. Siz de, klasik kesimli bir trençkot alarak şıklığınızı artırabilir ya da kısa-kabarık kollu bir modelle trendlere uyabilirsiniz..
Humprey Bogart ve Audrey Hepburn gibi bir zamanlar Hollywood yıldızlarının vazgeçilmez giysisi olan trençkot, yıllara meydan okumayı başaran nadir kıyafetlerden... 1900'lerde İngiliz ve Fransız askerlerini soğuktan korumak için tasarlanan trençkotlar, o kadar beğenildi ki kısa zamanda askerlerin tekelinden çıkıp, popüler bir moda parçası haline geldi. Pek çok markanın koleksiyonunda birbirinden farklı modelleriyle yer alan trençkot, trendler neyi gösterirse göstersin her yıl bahar aylarında gardıroplardan çıkıyor. Kimi zaman sateni, kimi zaman renklisi, kimi zaman da sadesi daha makbul oluyor. Ama hiçbir zaman popülaritesinden bir şey kaybetmiyor.

CANLI RENKLER MODA
Bu yıl da, her bahar olduğu gibi baharın gelmesiyle birlikte, mağaza vitrinlerini trençkotlar süslemeye başladı. Vitrinlerde; yılın modasına uygun olarak parlak ve canlı renkli, kısa kollu, balon kollu, kısa-uzun onlarca çeşit trençkot var. Zaten Burberry, Dior ve D&G gibi dünyaca ünlü markaların yeni sezon koleksiyonlarını da bu tarz trençkotlar süslüyor. Tabii bej, siyah ve lacivert gibi klasik renkli ve klasik kesimli modeller de her zamanki gibi egemenliğini sürdürüyor.
Haberin fotoğrafları