kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Gulaş çorbası

Bir tencereye yağı ve rendelediğiniz soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra etleri ekleyip, etlerin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Etler kavrulunca salçayı da ilave edip, 12 defa daha çevirin. Hemen ardından tencereye patates, kereviz ve biberi ekleyip, yeterince su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu karışımın içine tuzunu ve biberini ekleyip, kıyılmış dereotu serpin. Sıcakken tereyağında kızarttığınız ekmekle servis yapın.

MALZEMELER
* 100 gram kuşbaşı dana eti
* 1 adet soğan
* 1 adet patates
* 1 adet kereviz
* 1 adet kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
* 1/2 demet dereotu
* Tuz
* beyaz biber

Keşkül
Sütü bir tencereye koyun, içine pirinç ununu, toz bademi, şekeri, yumurta sarısını ve hindistancevizini ilave edin. Tencereyi ocağa alıp, kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek, göz göz oluncaya kadar pişirin. Tatlıyı kaselere bölün ve soğuyunca üzerlerini antepfıstığıyla süsleyerek servis edin.

MALZEMELER
*
1 litre süt
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı pirinç unu
* 1 su bardağı toz badem
* 1 yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı hindistancevizi
* 1 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Patatesli omlet
Patatesleri soyup, küp küp doğrayın. Bir tavada sıvıyağ kızdırıp, patatesleri kızartın ve kalın bir kağıt havlunun üzerine çıkartarak fazla yağını bırakmasını sağlayın. Bir kasede yumurtayı, maydanozu, peyniri, tuzu ve karabiberi çırpın. Diğer bir tavada tereyağını eritin ve patatesleri tavaya koyun. Patateslerin üzerine hazırladığınız karışımı döküp, arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Omleti servis tabağına alıp, üzerine kırmızı biber serptikten sonra servis yapabilirsiniz.

MALZEMELER
*
2 adet patates
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 2 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
* 1 çay kaşığı tereyağı
* Kızartmak için sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızı biber