kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trençkot almadan önce…

Kumaştan emin olun
Eğer sadece şıklığınızı düşünmüyor, trençkotunuzun sizi rüzgardan da korumasını istiyorsanız; saten yerine kalın, pamuklu kumaştan olanı tercih edin. Yağmurun altında kaldığınızda trençkotunuzun su geçirmesini istemiyorsanız; tercihiniz poliüretan ile karışık pamuklu/sentetik kumaş olsun. Gabardin de kaliteli ve su geçirmeyen bir diğer kumaş türüdür. Trençkot ara mevsimlerde giyilir. Bu nedenle doğru rengi seçmek biraz zor olabilir. Sarıya kaçan bej, basit durabilir. Taş rengi, lacivert ve siyahın, her zaman şık duran renkler olduğunu unutmayın.

Detaylar önemli

Trençkotunuzun düğmelerinin de kaliteli durduğundan ve ısıya dayanıklı olduğundan emin olun. Trençkotu giydiğinizde bütün düğmeleri geçirin. Kumaşının kırışmadan dümdüz inmesine yakanın da düzgün durmasına dikkat edin. Trençkotun omuzları, omzunuza tam oturmalı. Geniş omuzlu bir trençkotu kesinlikle almayın. Geniş yakalı bir trençkot sizi olduğunuzdan zayıf gösterir. Düğmeler, iki göğsünüzün dışında değil, arasında olursa daha narin görünürsünüz. Kemer atkısı, kalçalarınızın hemen üstünde durursa, vücudunuz kum saati görünümüne kavuşur. Eğer elbise giymeyi çok seviyorsanız, etekleri geniş modelde trençkot alın. Eğer ağırlıklı olarak jean ve pantolon giyiyorsanız, tercihiniz dar kesimli modellerden yana olsun.

Stilinizi seçin
Klasik kesimli bir trençkotu, moda neyi gösterirse göstersin, yıllarca giyebilirsiniz. Bu yılın trendlerini takip etmek istiyorsanız; tercihinizi kısa veya kabarık kollu modellerden yana kullanabilirsiniz.