kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Günaydın gittim ben!

Kadın neden terk eder? Yoksa amanın! Bu kadın kısmı dönek midir acaba? Peki kadın ayrılık noktasına nasıl gelir? 'Seviyorum' derken ayrılmak ne iştir? Yazar Tuna Kiremitçi ve ikinci kez evlendiği çocuğunun annesi eşi Yasemin Kiremitçi ayrılmışlar, köşelerinden cümlemize bildirmişler ya. Erkek kısmı besbelli perişan, ne olduğunu anlamamış. Anlamış da, geç anlamış da diyebiliriz tabii. Şöyle çiziktirmiş Tuna Kiremitçi "...Mazur görün, düşünceleri istiflemekte güçlük çekiyorum. Sonuçta aynı kadın tarafından ikinci kez terk edilmiş ve geceyi Prekazi'yle şarap içip Depeche Mode dinleyerek geçirmiş biriyim (normalde nefret ederim Depeche Mode'dan). Farkında olduğum tek şey, yıllardır umutsuzca kaçtığım yalnızlığımla artık baş başa kaldığımız..."

ERKEKLER UYANAMADI
Güçlü kadın Yasemin Kiremitçi ise "Şimdi içim çok rahat. Yapabileceğimi sonuna kadar yaptım. Mümkün olmayacağını gördüğüm an da bu ilişkiyi gönül rahatlığıyla bitirdim" diyor. İkisinin de yazısını okuyunca, bu terk edilmiş, yarı şaşkın, çok üzgün adam ve 'içi çok rahat kadın' tablosu bana geçen aralıkta yazdığım 'Kadın dönek midir?' yazımı hatırlattı. Yüksek müsaadenizle hemen size de hatırlatayım. "Erkekler hâlâ; bu işe uyanamadı. Hayır! Kadın dönek mönek değildir! Ama daha beteridir... Kadın fena halde biriktirir, not alır. Sonra da bir sabah aniden "Günaydın, gittim ben" deyiverir. Üstelik erkeğin ruhu bile duymaz. Düşünür, taşınır, biraz da kaşınır da kadının nasıl olup da bu hale geldiğini anlamaz. Hizmette sınır tanımayayım da çiziktirivereyim bari... Bir kere kadının duyguları bir günde değişmez, bir günde vazgeçmez ilişkisinden. Öyle çok sinyal verir ki erkeğe, ama erkek görmez; görmek istemez! Kadın ilişkinin içinde erkeğe sinyaller çakar.... Erkek ne yapar? "Saçmalama" der! Ama kadın saçmalamıyordur ki... Sonra bu 'saçmalama'lar birikir de birikir... Erkek hâlâ uyanmaz. Sonunda da bir bakmışsınız, kadın yok!"

'MIŞ GİBİ' YAPMAZ!
Bu da benden erkeklere hizmet olsun sayın seyirciler. Siz iyisi mi sevdiğiniz kadına kulak verin, biriktirmesine izin vermeyin. Çünkü kadın karar verdi mi arkasında durur. Kendisine saygısı en önemli hazinesidir! 'mış gibi' yapmaz! Sonradan dökülen gözyaşı da fayda sağlamaz! Neyse, Kiremitçi çiftinin iç dünyasını bilemem tabii. Dışarıdan gördüğüm kadarıyla onlardan kalkarak genel olarak kadının terk etmesi durumunda düşündüklerim budur! Hazır yeri gelmişken de merak edenlere söyleyeyim: Ben de bir karar aldım! Bu kararımı çok sevdim. Bu sabah aynaya baktığımda gördüğüm kadını daha çok sevdim. Yani gittim ben...